.

Бразилия - забележителности

Женските презервативи все още са малко популярани у нас, но все пак ги има. Ето няколко любопитни неща за тях. Какво всъщност представляват? Женският презерватив помага да се предпазим от бременност и болести, предавани по полов път. Това е един

Женските презервативи все още са малко популярани у нас, но все пак ги има. Ето няколко любопитни неща за тях.

Какво всъщност представляват?
Женският презерватив помага да се предпазим от бременност и болести, предавани по полов път. Това е единственото средство за предпазване на жените, което предлага подобна гарантирана защита. Той представлява нещо като торбичка, направена от фина, синтетична, намазнена материя, затворена в единия край. Има меки пръстени в двата края. Пръстенът на затворения вътрешен край покрива шийката на матката и задържа презерватива на мястото му. Друг пръстен, опасващ отворения край, се намира извън самия влагалищен отвор и покрива отчасти срамните устни. Женският кондом осигурява бариера между партньорите като ги предпазва от обмяна на телесни течности като семенна течност, кръв, слюнка. Това гарантира, че няма как да бъдат предадени болести по полов път и няма как жената да забременее. Женските кондоми гарантират ефективност – 79-95 %.

Презервативът е дълъг 170 мм, широк е 78 мм и е изработен от полиуретан, а не от латекс, както мъжките.

Как се употребява?
Женските презервативи може да се поставят 8 часа преди проникване. В началото усещането е непознато, странно и често неприятно, но с времето женският организъм свиква. Хубаво е презервативът да се постави във влагалището още преди любовната игра.Не е хубаво да се използват едновременно женски и мъжки презервативи.
Както мъжките така и женските презервативи си имат свойте хубави и лоши страни. Ето някой от хубавите му страни :няма странични ефекти; възбудата не е необходимо условие, за да се постави презерватива;може да се използва с лубриканти; може да се постави преди самия акт.

А ето и някой от недостатъците на женските презервативи: забелязва се по време на секс;може да се скъса или потече.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...