.

Тренировки по време на празниците - мисията възможна!

Тренировки по време на празниците - мисията възможна!
Снимка: Dreamstime

По време на празниците хората имат време за хапване и пийване, но не и за тренировки. Но, ако не искаш да натрупаш излишни килца и да си на диета през пролетта, за да си във форма за лятото, нужен ти е план!

 

Виж колко време ще почиваш около коледните и новогодишните празници и отбележи колко дни ще имаш възможност да тренираш. Трябва да намериш минимум два дни за спорт, а максимум ... колкото желаеш, само не се престаравай, защото и мускулите имат нужда от почивка.

 

 

Избери си дни, които ще са ти достатъчно свободни, за да тренираш. Ако не си от хората, които обичат да си поспиват, ставай рано, спортувай и след това ще имаш цял свободен ден на разположение. Ако обаче искаш да си наваксаш със съня по време на коледните и новогодишните празници, то ще трябва да тренираш през деня или вечерно време. Но е важно да намираш време за себе си и да спортуваш, защото трапезите по празниците са доста примамливи, но килограмите се лепят лесно, когато човек мързелува по цял ден ...

 

Определи си един минимум от време, който ще ти е нужен, за да тренираш. Трябва да включиш обличането у дома, отиването до фитнес залата/парка/стадиона, тренировката, взимането на душ и прибирането у дома. Все пак е хубаво да си наясно колко време горе-долу ще ти отнема една тренировка.

 

Не е важно да висиш часове наред във фитнес залата, по-важното е какво правиш, докато си там. Направи си предварително програма, която трябва да изпълниш. Виж какво ти е необходимо – повече кардио, повече силови упражнения, комбинация от двете или нещо друго. Ако имаш нужда, вземи си професионален фитнес инструктор. Много е важно да правиш правилно упражненията и да не прекаляваш с физическото натоварване, с цел да си наваксаш пропуснатите тренировки през годината. Мускулите и организма имат нужда от възстановяване, затова не се подлагай на изтощителни тренировки. Така рискуваш да тренираш два дни подред здраво и после да имаш нужда от 5 дни, за да се възстановиш. По този начин ще прецакаш предварително изготвената си програма и в крайна сметка почти няма да спортуваш.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...