.

Мотивирай се да спортуваш дори през зимата

Мотивирай се да спортуваш дори през зимата
Снимка: thinkstockphotos.com

На някои хора им е изключително трудно да се мотивират и да спортуват редовно. Особено през студените зимни месеци. Но скоро няма да стане топло, така че ако искаш да изглеждаш добре и да бъдеш здрав, трябва да се движиш повечко и да спортуваш. Да, наистина е готино и супер релаксиращо да си вкъщи на топло, да хапваш нещо вкусно и да гледаш интересен филм, но това определено няма да ти се отрази добре на фигурата. Затова не го прави редовно и отделяй достатъчно време на тренировките. Как да стане това?

 

Спортувай зимен спорт - навън времето е подходящо за ски, кънки на лед и спускане с шейна. Ако първите две неща не ги владееш, то последното със сигурност ти се отдава. Спомни си като малък колко много си се забавлявал, спускайки се с шейна по стръмните склонове в парка. Защо не опиташ отново и не си припомниш детството?

 

 

Намери си съмишленици – определено е по-лесно да се захванеш с нещо, когато имаш съмишленици в лицето на твоите приятели. Спортуването е в пъти по-приятно, когато не си сам, а си заобиколен от приятели, с които може да споделяш своите преживявания.

 

Започни да си лягаш рано – за да имаш сили да спортуваш, трябва да спиш достатъчно. Затова, вместо да висиш онлайн до късните часове на нощта, лягай си в нормално време и дай възможност на организма ти да си почине. Така всеки ден ще имаш сили и желание да спортуваш. Как да отидеш във фитнес залата и да тренираш час и половина, при положение, че си спал 5 часа и умираш за сън? Просто няма как да стане, а дори да отидеш, рискуваш да се контузиш, защото си преуморен и не си достатъчно съсредоточен в това, което правиш.

 

Купи си дрехи за спорт – отиди в някой спортен магазин и си купи нужната екипировка. След като си дал пари, със сигурност ще бъдеш мотивиран да спортуваш редовно. Все пак не искаш парите ти да отидат на вятъра, нали?


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...