.

Как коремът ти да изчезне

Как коремът ти да изчезне
Снимка: freedigitalphotos.net

Тъй като през зимата след дългите празници се качва по някой излишен килограм, трябва да обърнеш допълнително внимание на фигурата си. Хубаво е да правиш специални упражнения, които да стегнат дупето и да накарат корема ти да изчезне (коремните мускули бързо се отпускат и затова областта корем-ханш е най-застрашена от надебеляване). Преди да започнеш задължително се загрей, за да не получиш неприятно разтежение или силна мускулна треска. Ето няколко упражнения, които можеш да разделяш и половината да правиш днес, а другата – други ден.

 

Сложи пред себе си един стол и се хвани с две ръце за облегалката му, така че ръцете ти да са на ширината на раменете. Без да сгъваш коленете, изтегли единия крак назад, докъдето можеш. После смени крака.

 

Разтвори краката на ширината на раменете, като държиш гърба изправен. Наведи се бавно напред и докосни с лявата длан дясното си стъпало и обратното. Задръж 20-30 секунди. Докато изпълняваш упражнението обаче, не сгъвай коленете.

 

 

Застани на колене на пода. Гърбът ти трябва да е изправен. Бавно изтегли единия крак назад, докъдето можеш, и задръж 20 секунди. Повтори упражнението после с другия крак.

 

Легни по гръб, постави левия глезен на десния крак, с една ръка на пода, а другата – зад тила. Вдигни колкото може повече тила от земята.

 

Докосвай с пръсти върха на ходилата. Повторете упражнението и с другия крак.

 

Седни на пода с изпънати крака, свий единия крак и го хвани с ръце под коляното. Повтори упражнението с другия крак.

 

Легни по гръб със събрани крака и ръце зад тила, повдигай краката, приближавайки, колкото е възможно повече челото към сгънатите колене.

 

Повтори упражнението, държейки левия крак опънат, а десния свит, после размени краката.

 

Легнала на земята с ръце зад тила, прави с крака ножица, държейки ги, колкото се може по-високо.

 

След като правиш тази гимнастика всеки ден, най-късно след месец ще забележиш първите резултати. Но имай предвид, че трябва да бъдеш редовна в изпълнението на упражненията и да ги повтаряш по 15-20 пъти.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...