.

5 задължителни продукти за есента и зимата

Ето кои са те

Ивета Иванова
5 задължителни продукти за есента и зимата
Снимка: Pexels

Навън става все по-студено и кожата ви ще се нуждае от по-специална грижа. През есента винаги трябва да имате под ръка няколко определени козметични продукти. Ето и кои са те, според Female First. 

 


1. Балсам за устни

 

Сухите и напукани устни е един от най-често срещаните проблеми пред студените месеци. Балсамът за устни овлажнява, омекотява, успокоява дразненето и придава блясък.

 

Снимка: Pexels

 

Черното червило на Риана: Готика и небрежност в едно!
 

2. Овлажнител

 

Кожата също страда сериозно от  ниските температури, може да стане суха, груба, зачервена. Затова трябва да използвате овлажнител за кожа поне по 2 пъти на ден.

 

Снимка: Pexels

 

Вода с лимон: 4 ползи за кожата


3. Балсам за коса

 

Ако често третирате косата с преса, маша и т.н., знаете, че това я прави по-суха и води до появата на цъфнали връхчета. Студът обаче има същото въздействие върху косата. Нанасяйте балсам редовно, за да е тя по-мека и лъскава.

 

Ашли Бенсън: Кожата блести от кокосово масло

 

4. Крем за ръце

 

Освен овлажнител, трябва да нанасяте и крем за ръце. Намерете този крем, който е най-подходящ за вашата кожа. Иначе рискувате ръцете ви да са напукани, дори да кървят, а кожата да е раздразнена и груба.

 

Снимка: Pexels

 

Почистете кожата на лицето с газирана вода

 

5. Витамини

 

Дните вече са по-кратки, слънцето се показва за малко или не се показва въобще, което значи, че си набавяме по-малко витамин D. През зимата е задължително да приемате витамини, просто се консултирайте с лекар, за да разберете от кои точно се нуждае най-много организма ви.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...