.

Грижа за кожата през зимата: 4 ценни съвета

Ето как да предпазите кожата в студеното време

Ивета Иванова
Грижа за кожата през зимата: 4 ценни съвета
Снимка: Pexels

Студеното време вече е тук, а скоро ще посрещнем и зимата. Започваме да използваме шапки, шалове, а студът навън изсушава кожата и може да предизвика акне, пишат от Female First. Ето как да защитите кожата, според д-р Памела Бенито, козметичен дерматолог, практикуваща в Лондон.

 


1. Използвайте по-студена вода при взимане на душ

 

Горещият душ си е терапия за студените, зимни дни. Но не трябва да прекалявате, не е хубаво водата, с която се къпете, да е прекалено топла, особено при дълъг душ. Горещата вода лишава кожата от естествените ѝ мазнини и я прави още по-суха. Д-р Бенито съветва да взимате кратки душове с топла, но не гореща вода, а когато си взимате по-дълъг душ - водата да е хладка.

 


2. Лосион след къпане

 

Като излезете от банята, подсушете тялото с хавлия и после задължително нанесете лосион, за да остане кожата хидратирана. През всички сезони е хубаво да нанасяте овлажнител, но най-важно е това да се прави в студените месеци. Най-подходящо е да използвате лосиони с глицерин - той има свойството да абсорбира водата.

 


3. Балсам за устни

 

Напукването на устните е често срещано състояние през зимата. Студът ги изсушава, затова е задължително да имате балсам за устни в чантата, където и да сте. Не забравяйте да го нанасяте няколко пъти на ден. Сложете гланц и преди лягане.

 


4. Пийте вода

 

Да гледате филм с чаша горещ шоколад или чай е изкушаващо през есента и зимата. А и навън всички залагат на кафе, капучино и други топли напитки, за да се сгреят. Не забравяйте, че в студеното време е също толкова важно да пиете вода, колкото и в горещото. Трябва да сте добре хидратирани и за да имате повече енергия, и за хубав вид на кожата. В дома пък може да поставите и овлажнител за въздух.

 

Четете още:

 

Звездно излъчване със сини сенки за очи

 

Червено кадифе: Стилна прическа за есента и зимата

 

Четки за грим, вдъхновени от Снежанка

 

Вода с лимон: 4 ползи за кожата


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...