.

3 знака, че пресата ви е за смяна

Ето как да разберете

Ивета Иванова
3 знака, че пресата ви е за смяна
Снимка: Pexels

Точно както гримовете, така и пресите за коса имат срок на годност. Ако използвате преса, която вече е доста остаряла, това може да доведе до косопад, накъсване на косъма и загуба на естествената мазнина на косата. Не чакайте пресата да гръмне, за да я смените. Пиер Хадад, стилист, казва пред Daily Mail, че обикновено срокът на годност на този уред е около 2-3 години. Ето кои са сигналите, че пресата е за смяна.

 


1. Увредени приставки

 

Ако приставките на пресата са надраскани, ожулени, ронещи се, значи вече сте я използвали много и е време да се сдобиете с нова. Щом приставките са износени, значи и уредът е износен.

 


2. Лампичката мига

 

Сигурно ви се е случвало да включите пресата и малко след това лампичката да започне да мига. Така пресата ту се включва, ту се изключва и ви отнема повече време да изправите косата си. Това също показва, че трябва да инвестирате пари в нова преса, мигането не е нормално.

 


3. Изправяте един кичур по-дълго

 

Пресата е в добро състояние, ако успявате да изправите косата бързо и минавате един кичур само веднъж или два пъти. Но ако трябва да минете с пресата няколко пъти един и същи кичур, за да може той да изглежда прав, значи срокът на годност на уреда е изтекъл.

 

Нетокстичните лакове за нокти: също толкова вредни

 

Косата се накъсва, ако излезете навън след къпане

 

Червено кадифе: Стилна прическа за есента и зимата


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...