.

За лятото: Светла очна линия

Нов тренд

Ивета Иванова
За лятото: Светла очна линия
Снимка: Pixabay

Ако обичате смелите тенденции в грима, това предложение е подходящо за вас. Пролетта и лятото са цветни и весели сезони, навсякъде е пълно с цветя, слънцето грее ярко, партитата дебнат зад всеки ъгъл и хората стават по-жизнерадостни и енергични. Може да докажете, че и вие сте заразени от това приповдигнато настроение чрез грима си за очи.

 

Очната линия подчертава погледа, прави го по-магнетичен и завладяващ. Черната очна линия е класика, но не е нужно да се спирате само на нея, смятат специалистите.

 

"Светлата очна линия е страхотна, защото с нея бързо и лесно може да създадете бляскав външен вид", казва Андрю Сотомайор, стилист, практикуващ в Ню Йорк, пред "Elite Daily".

 

През летните месеци може да изрисувате клепачите с очна линия в бяло, жълто, розово, оранжево или светлосиньо и резултатът ще ви смая. Още по ефектно е, ако нанесете няколко пласта очна линия един над друг и те са в различни цветове - например, да комбинирате бяло, жълто и розово.

 

Ако все пак сте любители на класиката - може да нанесете черно и розово - това е стилна комбинация.

 

"Може да нанесете светла очна линия във вътрешния край на окото, друг цвят на горния клепач и трети цвят на долния клепач", обяснява Сотомайор. Стилистът коментира, че не трябва да забравите да сложите спирала, ако използвате само светла очна линия. "Светлите тонове като бяло, жълто, светлосиньо или розово, не подчертават очите, както го правят черните гримове. За да балансирате, сложете малко повече спирала", казва той.

 

Клоуи Мориц


Снимка: Reuters


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...