.

Големите и тежки обици: Предимства и недостатъци

Ето за какво да внимавате

Ивета Иванова
Големите и тежки обици: Предимства и недостатъци
Снимка: Pexels

Дългите, големи и съответно тежки обици са вечна класика и винаги ще изглеждат елегантно. Те пасват перфектно за вечерни тоалети и рокли за бляскави партита, но могат да са неудобни. Те тежат на ухото и дори някои смятат, че го разпъват и правят по-дълго, ако ги носите често.

 

Но много тийнейджърки не могат да им устоят и редовно ги слагат за партитата в петък вечер, както и за баловете. Най-хубавото е, че гигантските обици няма как да останат незабелязани и получавате много комплименти за тях.

 


Снимка: Pexels

 

А някои специалисти казват, че може да ги комбинирате дори с тениска, дънки и кецове, ако искате да демонстрирате смела и провокативна визия. Ето и за какво обаче трябва да внимавате.

 


Разпъват ли наистина ухото?

 

Долната част на ухото наистина може да бъде разпъната и леко да се удължи, ако постоянно сте с големи и тежки обици. Те дори правят дупките на ушите по-големи и ще забележите това, когато слагате по-малки обици и те непрекъснато се въртят. Затова е най-добре да сменяте обиците често, да редувате - един ден да сте с тежки и обемни обици, а на другия - с по-малки и нежни. Ако все пак искате редовно да носите големи обици, поне по-често залагайте на тези, които са от пластмаса, а не от метал - металът тежи много повече.

 

Снимка: Pexels


Причиняват ли главоболие?

 

Тежките обици могат да ви докарат главоболие, както и други аксесоари, които често използвате - диадеми, шноли) или както когато сте захванали косата в стегната, конска опашка. Ако ви боли глава, когато носите такива обици, слагайте ги само на големи партита или рождени дни.

 

Снимка: Pexels


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...