.

Живели сме в лъжа: Подстригването не кара косата да расте

Важно е за здравето на косата, но не стимулира растежа

Ивета Иванова
Живели сме в лъжа: Подстригването не кара косата да расте
Снимка: Pixabay

От малки ни учат, че косата трябва да се подстригва често, за да се махат нацъфтелите връхчета и тя да расте, да е по-блестяща и жива. Но се оказва, че това може да е една голяма заблуда.

 

Това, че редовното подстригване кара косата да расте по-бързо, не е истина, пишат от списание "Seventeen". Стилистът Анджела Стайлс разби на пух и прах този мит пред изданието.

 

"Има един разпространен мит, че да подстригваш косата, ще я накара да расте по-бързо. Това не е задължително вярно. Да се подстригваш прави косата по-здрава, защото така се махат космите, които биха цъфнали... Ако позволите цъфналите краища да останат по кичура, космите ще продължават да цъфтят и никога няма косата ви да порасне", обяснява тя.

 

Снимка: Pixabay

 

Анджела посочва, че редовното подстригване на цъфтежа ще задържи косата ви на същото ниво, на същата дължина, но няма да увеличи растежа и да направи косата ви много по-дълга.

 

Ако искате да си пуснете дълга коса, трябва по-скоро да заложите на някои важни витамини. Например, ключов е биотинът, който подсилва здравето на косата, кожата и ноктите и стимулира растежа на косъма.

 

Колко често да подстригвате косата?


Най-модерните аксесоари за коса за есен 2019


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...