.

Тенденции в косите: Гъбено русо

Прекрасен цвят за есента

Ивета Иванова
Тенденции в косите: Гъбено русо
Снимка: Pixabay

В края на лятото и началото на есента стана ясно, че модерните цветове за коса до края на годината ще са пшенично русо, ябълков сайдер, а балеажът също ще остане много актуален.

 

Но през ноември на хоризонта се появява още един тренд - коса в гъбено русо, съобщават от "Pop Sugar". Това е точно както си го представяте - косата да бъде боядисана в цвета на гъбите, които са чудесна есенна храна.

 

Гъбената коса е версия на русото, която от американския салон "Butterfly Studio Salon" описват като близка до бежовия нюанс. Някои я определят и като наподобяваща цвета на кожата на тялото.

 


Снимка: Pixabay

 

Тамара Дефелис от салона обяснява, че такава прическа ще е перфектна за тези, които през лятото са боядисвали косата си в по-светъл цвят или просто косата им естествено е изсветляла от слънцето.

 

Фризьорката обяснява, че гъбеното русо се отличава от другите разновидности на русото по това, че в корена косата остава по-скоро кестенява, вътрешните кичури също са кестеняви, но горните кичури са по-светли, надолу косата става бежова и така се получава прекрасен ефект.

 

Гъбеното русо отива както на дълги коси, така и на прически тип боб.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...