.

Съвети за бръснене при чувствителна кожа

Ето какво трябва да знаете

Ивета Иванова
Съвети за бръснене при чувствителна кожа
Снимка: Pexels

Обезкосмяването е сложно и неприятно за хората, които имат чувствителна кожа, която лесно се възпалява и дразни. В днешно време повечето хора избират да се бръснат, тъй като ежедневието им е много забързано и това им спестява време, пари, усилия. А и когато разберете, че трябва бързо да се приготвите и да излезете, това е най-лесният начин. Но при хората с мека, гладка и чувствителна кожа, бръсненето може да предизвика зачервяване, сърбеж, поява на петна, алергии и т.н. Ето и няколко съвета как да избегнете тези неща.

 


Бръснете се след душ

 

Невинаги може да предвидите това, понякога се случва нещо и разбирате, че веднага трябва да излезете, затова се бръснете веднага, не мислите кога е най-правилно да направите това. Но ако имате време и може да почакате, най-добре е да се бръснете в края на душа - когато сте измили и изплакнали тялото и косата. "Топлата вода ще омекоти космите и те няма да са толкова твърди, когато минете с бръснача", обяснява д-р Диен Робинсън пред "Elite Daily".

 

Снимка: Pixabay


Не се бръснете прекалено често

 

Когато се бръснете, косъмчетата набождат и растат доста по-бързо. Но не трябва да се бърснете всеки ден, дори да ви дразни, че краката ви не са толкова гладки. ИНаче може веднага по кожата да се появят обриви. Специалистът препоръчва да бръснете краката на 2-3 дни, а бикини зоната на 3 седмици. Подмишниците може да се бръснат на 2 дни.

 

3 съвета за къпане при чувствителна кожа


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...