.

Масаж на скалпа - против стрес и за здрава коса

Ето кои са предимствата

Ивета Иванова
Масаж на скалпа - против стрес и за здрава коса
Снимка: Pixabay

В козметичния свят масажите на скалпа се превръщат във все по-голям хит. Те са подобни на ролерите за лице, които се използват за масаж на лицето, постигане на чиста кожа и премахване на подпухване. Масажите на скалпа пък влияят добре на косата, твърдят от американското издание на "Cosmopolitan". За да се насладите на такъв масаж, трябва да си купите уред - масажор за глава и скалп. Ето какво трябва да знаете за процедурата.

 


Какво представляват масажорите за скалп?

 

Масажорите за скалп приличат на четка за коса. Те почистват скалпа, казва дерматологът от Ню Йорк - Хадли Кинг. Обикновено на масажорите има мек силикон или синтетична четина, за да бъде масажът по-успешен и за да се премахне по-лесно сухата и люспеста кожа. Има различни видове уреди - някои може да се използват под душа, когато косата е мокра, а други трябва да се използват само когато косата ви е суха.

 

Снимка: Pixabay

 


Помагат ли на косата да расте?

 

За съжаление, няма научно доказателство, че масажите на скалпа карат косата да расте, въпреки че по форумите в интернет много хора твърдят това.  Мишел Блейзър, трихолог, обяснява, че все пак масажите на скалпа стимулират кръвообращението, което доставя повече важни вещества на космения фоликул. Масажите на скалпа заздравяват скалпа, защото премахват мазнините и мръсотията. Има и друга ползва - хората, които са под напрежение и са много стресирани, биха се насладили на масаж на скалпа, защото там има много нервни окончания.

 


Как се използват масажорите?

 

Няма строги правила за това колко често може да използвате масажорите. Но когато си правите масаж, той трябва да продължи 3 минути, ако косата ви е суха. Ако си правите масаж под душа, докато търкате с шампоан и косата е влажа, трябва масажът да продължи 1 -2 минути. Винаги включвайте уреда на средна степен, ако е на висока - това може да раздразни кожата. Д-р Франческа Фуско посочва, че може да използвате масажор на 2-3 дни.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...