.

Тренд: Рокли и блузи с големи яки

Хит за новата година

Ивета Иванова
Тренд: Рокли и блузи с големи яки
Снимка: Pixabay

2020 г. ще е годината на широките, обемни дрехи, с които няма как да останете незабелязани. Минималистичният стил няма да бъде на почит през следващите 12 месеца.

 

От известно време насам голям хит са буфан ръкавите, а скоро на мода се завърнаха и роклите от прерията. Сега най-новата тенденция на пазара е блузи и рокли с големи и широки яки, съобщават от "Pop Sugar".

 

Някои рокли от прерията са именно с такива. В Instagram се появяват все повече снимки с хаштага #bibcollar и става ясно, че ще виждаме все повече дами, които носят блузи и рокли с високи и големи яки.

 

Има много разновидности - за по-голям ефект някои от яките са набръчкани или пък имитират воали, други са копринени и по-нежни, но отново са обемни. Копринените са идеални за официални събития.

 

Снимка: Pixabay

 

Огромните яки бяха модерни през 80-те години и с тях отново ще постигнете ретро визия. Ще е перфектно, ако успеете да съчетаете няколко тренда в едно. Например, да намерите блуза с буфан ръкави и голяма яка, или рокля от прерията с висока яка.

 

Но блузите трябва да съчетавате с по-семпли поли или панталони - черен кожен панталон или черна пола, дънки без бродерии и апликации - акцентът трябва да е върху блузата и яката, иначе ще загубите ефекта.

 

 

Блузите и роклите с високи, широки и обемни яки са за дами, които искат да изглеждат стилно, официално, екстравагантно, но не и прекалено драматично.

 

Снимки на звездите, които често залагат на тази тенденция, вижте в галерията ни


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...