.

Как да си направите гел лак вкъщи?

Ето някои съвети

Ивета Иванова
Как да си направите гел лак вкъщи?
Снимка: Pixabay

Ако редовно ходите на маникюр, обичате смелите тенденции и държите ноктите винаги да изглеждат перфектно и да блеснете, сигурно сега страдате, че козметичните и фризьорските салони са затворени. Някои от вас сигурно са експериментирали да си направят сами гел лак - има много клипчета в YouTube, от които може да се научите как. Но дори да не може да пресъздадете най-сложните, но и впечатляващи идеи за маникюр, все пак може да създадете един по-добър вид на ноктите си, докато сте вкъщи. Ето как да го направите, според американското издание на "Cosmopolitan".

 


От какво ще се нуждаете?

 

Ако ще си правите гел лак ви трябват няколко специални продукта. Може да си купите цял комплект за гел лак или да купите отделно всички необходими продукти. Те са UV лампа, масло за кожички, пила за нокти за гел лак, лак за нокти - топ, лак за нокти, който служи за основа.

 

Снимка: Pixabay


1. Изрежете и оформете ноктите

 

Преди да нанесете лака, уверете се, че ноктите са подготвени. Изрежете ги, оформете ги по начина, по който искате с обикновената пила. Трябва ноктите да са с една и съща дължина и форма.

 


2. Нанесете масло за кожички

 

Това също е важна част от подготовката. Нанесете масло за кожички, защото то ще отслаби кожичките и така лесно ще може да ги премахнете. Задължително измийте ръцете след това. Ако има остатъци от масло по пръстите и ноктите, това ще увреди гел лака.

 


3. Полирайте ноктите

 

Вземете специалната нежна пила за гел лак и полирайте ноктите. Полирайте ги много старателно. Ако не го направите се наслагват естествени мазнини и това скъсява живота на маникюра с гел лак. После избършете с мокра кърпа със съдържание на алкохол, за да премахнете всички мазнини.

 


4. Сложете лака, който е за основа

 

Нанесете лака, който служи за основа. Той е безцветен или много светъл. След като нанесете 1 слой, сложете ноктите под UV лампата за 30 секунди.

 

Снимка: Pixabay


5. Лакирайте

 

Изберете един или няколко цвята лакове и лакирайте внимателно ноктите. Може и да рисувате формички.  След всеки нанесен слой, слагайте ноктите под UV лампата.

 


6. Сложете топ гел лака

 

Накрая нанесете най-отгоре топ гел лака и за последно сложете ноктите под лампата.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...