.

Нанасяйте слънцезащитен крем и вътре

Той пази кожата

Ивета Иванова
Нанасяйте слънцезащитен крем и вътре
Снимка: Pixabay

Сега стоим повече време у дома заради пандемията от коронавирус. Дори да работите или учите вкъщи, не трябва да пропускате да нанасяте слънцезащитен крем, твърдят бюти специалистите. Това е важен продукт за кожата и трябва да го използвате всеки ден. "Ежедневната употреба на слънцезащитен крем може да помогне в предпазването от рак на кожата и да забави стареенето на кожата", казва д-р Анжали Мато, дерматолог в Лондон, пред "Pop Sugar". Независимо дали навън вали дъжд, дали пече слънце, дали духа вятър, дали е облачно - трябва да слагате слънцезащитен продукт.

 


Защо да носите слънцезащитен крем вътре?

 

Не забравяйте за този продукт, дори да стоите основно вкъщи. "Докато UVB лъчите не проникват през прозорците, UVA лъчите успяват да проникнат", обяснява дерматологът Ан Уетър. Затова се нуждаете от крем, който защитава кожата. Най-важно е да нанесете крем, когато стоите до прозореца или на терасата и се наслаждавате на слънцето. Така сте под риск. Излагането на UV лъчи предизвиква стареене на кожата.

 

Снимка: Pixabay


Да се притеснявате ли от синята светлина?

 

Когато сте вътре, използвате по-често компютъра и телефона и трябва да предпазите кожата и от синята светлина. Проучванията за ефектите от синята светлина все още не дават категорични отговори дали тя е толкова вредна за кожата. Но според доктор Уетър, синята светлина има много къса дължина на вълната и висока енергия, което не влияе добре на кожата. Ако имате проблеми, свързани с хиперпигментация, синята светлина е по-вредна за вас. Експертите съветват да купувате слънцезащитен крем с широк спектър на защита, за да се пазите и от слънцето, и от синята светлина.

 

Снимка: Pexels


Колко често да нанасяте крем вкъщи?

 

Понякога, едно мазане с крем не е достатъчно на ден, особено ако работите на място в дома, в което влиза много слънчева светлина. "Ако сте изложени на слънце за по-дълги периоди, трябва да нанасяте слънцезащитен крем на всеки 2 часа", казва Даниел Исакс. Ако тренирате вкъщи също трябва по-често да се мажете с крем, защото потта кара кремът по-бързо да се изпарява.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...