.

Хиалуронова киселина - за хидратирана и блестяща кожа

Ето какво трябва да знаете за продукта

Ивета Иванова
Хиалуронова киселина - за хидратирана и блестяща кожа
Снимка: Pixabay

Хиалуроновата киселина е истински хит на пазара на козметика в последните години. Продуктът става все по-популярен и бива рекламиран доста често. Тази киселина прави кожата по-блестяща и красива, но трябва да се използва по правилен начин, иначе може да има странични ефекти. Ето какво трябва да знаете за хиалуроновата киселина, според американския "Cosmopolitan".

 

Какво представлява тя?

 

Хиалуроновата киселина е вид молекула, която може да бъде намерена в човешката кожа. Съдържа се във всеки от нас още с раждането. Тя помага на кожата да остане овлажнена през деня. Киселината спомага за задържането на влага (вода) и синтеза на колаген. Затова влиза в състава на много хидратиращи козметични продукти - серуми за лице, овлажнители, фондьотени, коректори и др.

 


Кой продукт е най-добрият?

 

Тя се съдържа в много продукти за грижа за кожата. Д-р Лили Талакоуб, дерматолог, препоръчва да използвате гел с хиалуронова киселина, ако имате мазна кожа и олио с хиалуронова киселина, ако имате суха кожа.

 


Има и друго име

 

Ако разглеждате състава на някои козметични продукти, може да не срещнете наименованието хиалуронова киселина, но тя пак да влиза в съдържанието. Различните продукти включват различни форми на тази киселина, една от тях е натриева сол на хиалуронова киселина. Това са 2 различни продукта, но и двата задържат влагата.

 

Снимка: Pixabay


Може ли да се използва всеки ден?

 

Да, може да използвате хиалуроновата киселина всеки ден. Специалистите дори посочват, че може да я използвате по 2 пъти на ден, ако я нанасяте на много чиста кожа, и после нанасяте овлажнител и олио за лице. "Ако сложите хиалуронова киселина върху слънцезащитен крем или овлажнител, тя няма да има полза", обяснява лекарката. Хората с чувствиелна и суха кожа не трябва да разчитат само на киселината като серум за лице, а да я комбинират и с хидратиращ крем.

 


Ползи

 

Хиалуроновата киселина влияе прекрасно на кожата, ако се използва по правилен начин. Ако кожата ви е много суха, този продукт ще ви помогне. След като нанесете киселината на идеално почистено лице, после нанасете и добър овлажнител за кожа. Ако сложите и олио за лице, кожата ще се хидратира още по-добре.

 

Странични ефекти

 

Д-р Талакоуб казва, че обикновено тази киселина е подходяща за всеки тип кожа и не влияе зле. Но, все пак, всеки организъм е различен и има малък шанс да изпитате странични ефектки. Може кожата да се възпали, да стане по-суха или раздразнена. Тогава сменете продукта и говорете с дерматолог.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...