.

Млечен крем - 6 ползи за кожата

Ето кои са те

Ивета Иванова
Млечен крем - 6 ползи за кожата
Снимка: Pixabay

Млечният крем се използва в готварството и е важна част от много рецепти за десерти. Но освен това, той носи и много ползи за кожата, тъй като е  пълен с протеини, мазнини, витамини и минерали, които правят кожата по-мека и здрава. Ако започнете редовно да използвате млечен крем за тяло и лице, ще забележите, че кожата ви става по-гладка и еластична, пишат от "Healthocto".  Eто някои ползи за кожата.

 


Изравнява тена

 

Ако тенът по лицето ви е неравномерен, не е нужно да ходите по солариуми. Просто използвайте млечен крем. Намажете тази част на лицето, която се е зачервила с млечен крем и го оставете да действа 20 минути. После изплакнете с хладка вода.

 


Лекува сухата кожа

 

Този продукт ви помага и ако имате суха кожа, която често се лющи. Трябва да сложите една супена лъжица млечен крем в купа и да добавите една супена лъжица мед. Размесете и нанесете получената смес върху кожата си. Оставете да действа 20 минути и после отмийте с вода.

 

Снимка: Pixabay

 

Прави кожата блестяща

 

Ако искате да имате по-сияйна кожа, има друга рецепта за вас. Смесете в купа 1 супена лъжица брашно от нахут и 1 супена лъжица млечен крем. Разбъркайте добре и нанесете сместа по кожата. Оставете да действа отново 20 минути и измийте с хладка вода.

 


Ексфолира

 

Млечният крем е натурален ексфолиант и помага мъртвите кожни клетки да бъдат унищожени. За целта трябва да смесите една супена лъжица млечен крем и една супена лъжица овесено брашно. Нанасяте сместа по кожата и я оставяте за около 15 минути. После отмивате със студена вода.

 

Снимка: Pixabay

 

Почистване на кожата

 

Някои хора махат грима с млечен крем. Той помага и за отпушване на порите. Трябва да смесите 1 супена лъжица млечен крем и 1 супена лъжица лимонов сок. Получената смес нанасяте върху лицето и я оставяте да стои 20 минути. После миете с хладка вода.

 


Маха тъмни петна

 

За да премахнете тъмните петна, просто трябва редовно да нанасяте млечен крем по лицето и да го оставите да действа за 10 минути. Измийте с хладка вода.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...