.

За 2021 г.: Пастелни цветове

Истински хит

Ивета Иванова
За 2021 г.: Пастелни цветове
Снимка: Pixabay

Пастелните цветове за дрехите и аксесоарите се връщат на мода през 2021 г.

 

Те напомнят за детството, тъй като тогава повечето ни играчки и детски дрехи са били именно в такива по-светли, меки и сладки тонове, които сякаш успокояват.

 

Розовото се върна на почит още през миналата година, а сега хит стават и люляковото лилаво, бебешкото синьо, ментовото зелено и лимоновото жълто. Тези цветове бяха популярни и в края на 90-те и в началото на века, като много певици и актриси се появяваха с такива нюанси дрехи на официални събития или в клиповете към парчетата си. Например, Бритни Спиърс, Кристина Агилера, Spice Girls, Хилари Дъф, Линдзи Лоън, Парис Хилтън и т.н.

 

Снимка: Pixabay

 

Сега пастелните цветове се асоциират с грижата за себе си, пишат от "Pop Sugar". Това е като отговор към стреса, предизвикан от пандемията от коронавирус през последната година. Тези цветове са светли, излъчват радост и спокойствие, както и невинност, смятат експерти. Носят послание за чистота и простота, и с такива цветове дрехи ще изглеждате сладки, леко ретро и лъчезарни.

 

Снимка: Pixabay

 

От новите колкеции се вижда, че все повече дизайнери залагат на такива нюанси - Виктория Бекъм на рокля в люляково лилаво, Ричард Малоун - на бебешко синьо, а Режина Пьо - на лимонено жълто. Моли Годард показа дрехи в бебешко розово в колекцията си за пролет 2021.

 

Снимка: Pixabay

 

А певицата Риана заложи на рокля и ръкавици в ментово зелено още в началото на 2020 г.

 

Снимка: БГНЕС


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...