.

Как да направите ходенето на токчета по-удобно?

Вижте някои съвети

Ивета Иванова
Как да направите ходенето на токчета по-удобно?
Снимка: Pexels

Ходенето на токчета си е истински талант. То е голямо предизвикателство за някои дами, които не го правят често, но пък им се налага да отидат на сватба, официално събитие, голямо парти или дори на абитуриентския бал. Ето как да го направите по-удобно, според британския "Cosmopolitan".

 


1. Смалете размера на токчето

 

Ако сте се влюбили в определени високи обувки, но те са с прекалено висок ток и знаете, че няма да ви е удобно с тях, а дори може да се изложите, ако ги обуете - има решение. Обущарските магазини предлагат различни усулги, една от тях е намаляване на дължината на токчето, в зависимост от вида обувки и така ще ви е по-удобно.

 

2. Носете токчетата вкъщи

 

Преди да ги обуете за официалното събитие, носете ги вкъщи. Не само, за да видите как ви стоят и да им се полюбувате - правете разходки с тях в дома, за да може кракът ви да свикне с обувката. Носете ги по няколко часа на ден вкъщи - така ще разширите обувките и няма да ви стягат на събитието.

 

Снимка: Pexels

 

3. Използвайте лепенки

 

Като поносите вкъщи обувките, ще забележите на кои места ви стягат, убиват, къде може да ви направят рани, пришки, мехури. Покрийте тези места по краката с лепенки, за да ви бъде по-комфортно, когато трябва да носите токчетата навън или на официалното събитие.

 

4. Купете обувки с платформи

 

Високите обувки с платформи са по-удобни от сандалите и официалните обувки с тънки токчета. Те също ви правят по-високи и елегантни, но стъпалото ви не е толкова изкривено. Платформите са чудесно решение.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...