.

5 модни тенденции от 70-те, които се завръщат

Ето кои са те

Ивета Иванова
5 модни тенденции от 70-те, които се завръщат
Снимка: Pixabay

Знаем, че в модата всичко ново е добре забравеното старо. В последните години забелязахме, че много ретро тенденции от 90-те и началото на века се завръщат - в дрехите, обувките, аксесоарите и т.н. Сега обаче на ход са 70-те. От "Female First" пишат, че през лятото ще бъдат хит много тоалети от 70-те години на миналия век. Вижте кои са те.

 

Панталони с камбана

 

Ще сте стилни, ако заложите на панталони, които да са с много широк крачол, чиято форма долу наподобява камбана. Отгоре панталонът е впит, но след коляното започва да се разширява. Залагайте на смели и ярки цветове, с които да бъдете забелязани. Може да носите този тип панталон с платформи, потници с гол гръб и връзки на врата и с малка чантичка. Така придобивате диско вид. Панталонът може да се комбинира и с маратонки и тениска.

 

Снимка: Pexels


Перлени бижута и аксесоари

 

Перлите са топ тенденция в последните години. Те могат да бъдат забелязани на модни ревюта на дизайнери като Тори Бърч, Симон Роча, италианската модна марка Miu Miu. Звездите също ги обожават - Хари Стайлс се появи с перлена огърлица още през 2020 г. Перлите могат да бъдат още на колиета, обици, колани, чанти, дори диадеми - няма граници. През 70-те сатенените рокли често бяха украсявани с перлени колиета, за да се постигне елегантен вид. Ако носите бижу с перли, залагайте на неутрални цветове, като бежовото.

 

Снимка: Pexels

 

Костюм с панталон

 

До края на годината панталоните ще са на почит и ще са по-модерни от полите и дънките. Ако трябва да сте стилни за официално събитие или просто искате да изглеждате по-зрели и елегантни, заложете на костюм с панталон. Нека горната част и панталонът са в един цвят, като горната част да бъде блейзър, а не късо сако. Блейзърите са по-дълги и официални и стават по-голям хит от саката. Отдолу може да носите потник, а обувките да бъдат токчета. За вечеря навън или парти, може да сложите голям колан на блейзъра и повече бижута.

 

Снимка: Pexels

 

Дънкови рокли

 

Дънковият плат никога не излиза от мода, но забравете за традиционните дънки, които носите всеки ден, а изберете дънкова рокля за лятото. Може дори да вземете старата дънкова рокля, която не сте носили от години. Този тип рокля може да се носи на плажа, за разходка в града, на работа, на парти, на официална вечеря - по всякакъв начин изглежда перфектно - и стилно, и небрежно. Нека тя да е къса или със средна дължина. Може да я комбинирате с токчета, маратонки, сандали, големи чанти, мини чанти, чанта през рамо и т.н.

 

Снимка: Pixabay

 

Сафари

 

През 70-те модата е черпила вдъхновение от природата. Това значи, че са били модерни дрехите в кафяво, зелено, войнишки цветове и т.н. За лятото може да заложите на сафарти рокля, която леко наподобява шлифер или палто, тъй като е с колан. Сафари роклята задължително е в бежово или разновидностите на кафявото и зеленото; или пък комбинация от всички тези цветове, и има джобове в долната част. Тя може да се носи с ботуши, сандали и чанта с верижка. Меган Маркъл носи подобни рокли.

 

Снимка: БГНЕС


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...