.

Как да останете бляскави в жегата?

Ето някои съвети

Ивета Иванова
Как да останете бляскави в жегата?
Снимка: Pexels

Всяка дама иска да изглежда най-привлекателна през лятото, когато често носи къси панталонки и поли, нежни рокли, кроп топове и потници с гол гръб. Но на плажа и в най-горещите дни в града, това може да е малко трудно, заради високите температури, умората и потенето. Ето някои трикове, с които да останете бляскави, дори в жегата, според "The Sun".

 


Дръжте козметиката в хладилника

 

Горещините наистина могат да развалят гримовете. Например, лаковете за нокти могат да се втвърдят и да станат по-грапави. Сложете ги в хладилника, за да са гладки и да се нанасят лесно. Ако капнете капка лакочистител в тях, това също ще помогне. Наредете в хладилника и слънцезащитния лосион, този за след плаж, овлажнителя и маските.

 

Слагайте парфюм на лактите и зад колената

 

Искате да запазите хубавия аромат по-дълго време и да не се усеща потта? За да стане това, пръснете парфюм на лактите си, зад колената и около пъпа. Тези зони на тялото излъчват топлина и правят аромата по-силен.

 

Снимка: Pexels

 

Сложете дезодорант на бедрата

 

Не пръскайте дезодорант само под мишниците, напръскайте и бедрата. Така те няма да се търкат едно в друго, когато вървите и сте по къси панталонки поне няколко часа.

 

Използвайте лепенки за краката

 

Лъчите на слънцето и високите температури могат да предизвикат изпотяване на краката и да се плъзгате, когато сте със сандали или чехли. Залепете лепенки на най-затоплените части от стъпалото, за да избегнете това.

 

Снимка: Pexels

 

Домати срещу слънчево изгаряне

 

Доматите са много полезни за лятото. Те са храна, която освежава и са пълни с антиоксиданта ликопен, който облекчава зачервяването от слънчевите изгаряния. Освен това, ликопенът пази от вредата на UV лъчите. Може да сложите няколко резенчета домат на изгорените места по кожата.

 

Снимка: Pexels

 

Подсушете косата с тениска

 

Жегата може да повлияе зле и на косата. Когато я миете, по-добре използвайте стара памучна тениска, за да я изсушите, а не дебела хавлия. Така се създава по-малко триене и косата не стърчи толкова.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...