.

3 хита в прическите за есента

Ето кои са те

Ивета Иванова
3 хита в прическите за есента
Снимка: Pixabay

На повечето хора сигурно им се иска това да не е вярно, но есента вече настъпи. Времето е по-студено, стъмнява се по-рано и на хоризонта се появяват нови тенденции в света на прическите. Тази година ще има 3 основни тренда в косите през сезона. Повечето от тях са вдъхновени от 70-те години, но се поддържат лесно. Ето кои са те, според "Pop Sugar".

 

Мълет

 

Характерното при тази прическа е, че косата е по-къса отстрани и отпред, но отзад остава дълга. Тя стана хит още през 2020 г., но през тази есен ще бъде още по-актуална. Трябва отпред косата да е много къса, като прическа тип шаг, а отзад да се виждат доста дълги кичури. Косата стои на вълни и сякаш е леко разрошена - така постигате едновременно бунтарска, но и модерна визия. С такъв тип прическа изглеждате жадни за живот и приключения, правите голямо впечатление, но и тя се поддържа лесно. Майли Сайръс е фен на мълета.

 

Снимка: Pexels

 

Бретон

 

Бъдете креативни с бретона тази есен! Ако искате да смените прическата, но не желаете да залагате на нещо прекалено драматично и ексцентрично, просто си направете обемен бретон. В последните месеци и доста знаменитости заложиха на бретона - Софи Търнър, Мили Боби Браун, Тейлър Суифт и др. Интересното е, че бретонът е хит не толкова при късите коси, колкото при тези със средна дължина и дори при дългите коси. Бретонът се комбинира добре и с шага и е подходящ за есента, тъй като през топлите месеци е по-трудно да търпите бретон на челото.

 

Снимка: Pixabay

 

Шаг

 

Шагът, инспириран от 70-те години, също е много актуален през тази есен. Става дума за рошав бретон, много обем на косата и драматични, леко къдрави кичури. Прическата изглежда небрежна, но с нея сте много стилни. Буквално "shaggy" се превежда като разрошен, но заради обема и нестандартните къдрици, дамите с тази прическа изглеждат бляскави, бунтарки, но и в крак с тенденциите. Шагът стои добре на коси, които стигат до рамото.

 

Снимка: Pixabay


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...