.

Хит: Kawaii маникюр

Нова тенденция при ноктите

Ивета Иванова
Хит: Kawaii маникюр
Снимка: Pexels

Нов и вълнуващ тренд превзема света на ноктите!

 

От "Pop Sugar" пишат, че т.нар. Kawaii маникюр става все по-популярен из социалните мрежи TikTok и Instagram. Това е сравнително нова тенденция за Великобритания и САЩ, но този тип нокти са истински хит в Япония от доста време.

 

Припомняме, че терминът Kawaii произлиза именно от там. Превежда се като "прекрасен", "сладък", "мил", "очарователен" и често с него се има предвид "култура на сладкото". "

 

 "Бих определина Kawaii като японски стил, който е сладък, готин, страхотен и единствен по рода си", казва маникюристката Мей Каважири пред изданието.

 

Той не се отнася само до маникюра или тенденциите, свързани с красота. Но, ако говорим за Kawaii нокти, това означава по ноктите да има изрисувани любими известни герои, като Хелоу Кити, Пикачу, Сейлър Муун, Мини Маус и т.н.

 

Стилът обхваща и други сладки и "палави" дизайни и предмети - сърца, дъги, панделки, дори желирани мечета. Често те се изобразяват като 3D.

 

Важното е да има много цвят, ноктите да са шарени и да привличате внимание с маникюра.

 

Сред звездите, които обожават този тренд и са го пробвали често, са Били Айлиш, Дуа Липа, Рита Ора, Меган Тий Сталиън и Росалия.

 

 

 

 



Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...