.

5 тенденции в грима за 2022 г.

Вижте кои са те

Ивета Иванова
5 тенденции в грима за 2022 г.
Снимка: Pixabay

Новата година е тук и се задават и съвсем нови тенденции в света на козметиката и красотата. На какви червила, очни линии, сенки и т.н. да заложите през 2022 г.? Ето с какъв тип гримове ще изглеждате модерни, според американския "Cosmopolitan".

 


Неонова очна линия

 

Очната линия е задължителен грим и хит през последните 9-10 години. През 2022 г. тя продължава да е на почит, но вече ще експериментираме. Освен с традиционната черна очна линия, с която извайваме котешко око, както и с бялата, която стана хит през 2020 г., сега ще се гримираме и с цветни очни линии. Тренд ще са тези в неонови цветове - розово, оранжево, жълто, зелено, синьо. Така не се налага да използваме сенки за очи, постигаме различен и нестандартен вид, забелязваме се навсякъде и изглеждаме лъчезарни.

 

Снимка: Pexels

 

Зелени сенки

 

Ако все пак сте любители на сенките за очи и не искате да ги изоставяте, снабдете се с такива в зелено. Опушеното зелено око и блесящите сенки в тревисто зелено ще са истински хит през новата година. Като цяло, зеленият цвят ще бъде навсякъде през годината. Може да изпробвате и сенки в ментово зелено, във войнишко зелено, както и такива цвят лайм.

 

Снимка: Pixabay

 

Червило бордо

 

Червилата се завръщат, нищо че все още ходим с маски за лице. При тях ще е хит един цвят, който беше актуален през 90-те - бордо. Устните в тъмночервено и пурпурно направо завладяват света на красотата! Червилата в такива цветове са идеални за официални събития. С тях постигате и леко ретро, гръндж и бунтарска визия. Пурпурното червило е за смели и дръзки дами.

 

Снимка: Pixabay


Различни сенки

 

2022 година ще бъде подчинена и на смелите експерименти. Не се притеснявайте да бъдете различни - например, като си сложите различни цветове сенки на очите. На единия клепач може да нанесете сини сенки, а на другия - зелени. Друг хитов вариант - единият клепач да е с розови сенки, а другия - с жълти. Няма правила, просто бъдете нестандартни.

 

 

 

Молив за устни

 

Друга тенденция, която се завръща от края на 90-те и началото на века. Помните ли, че моливите за устни бяха много модерни тогава? Сега отново е така. Трябва да постигнете т.нар. омбре устни - моливът, с който очертавате устните, да е поне с 2 тона по-тъмен от червилото. Например, слагате бежово червило и тъмнокафяв молив за устни. Може да заложите и на безцветен/телесен цвят гланц и молив за устни в светлокафяво.

 

Снимка: Pexels


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...