.

Космически кокчета - хит за 2022 г.

Тренд в прическите

Ивета Иванова
Космически кокчета - хит за 2022 г.
Снимка: Pexels

Нова тенденция превзема света на прическите през 2022 г.

 

Вече писахме, че бретоните тип гърло на бутилка ще са голям хит, но има и друг вид прическа, с която ще изпъкнете и ще изглеждате в крак с модата. Това са т.нар. "космически кокчета".

 

Те бяха голям тренд през 90-те години и сега се завръщат, пишат от "Pop Sugar". Знаменитостите ги обожават и вече се появяваха с тях през 2020 г. и 2021 г. Сред звездите, които често си правят такива кокчета, са Дженифър Лопес, Оливия Родриго, Мили Боби Браун, Марсай Мартин, Чарли Д'Амелио и Яра Шахиди. А преди 20 години виждахме Бритни Спиърс с такива.

 

Много потребители на социалните мрежи Instagram и TikTok, както и инфлуенсъри, също експериментират с прическата.

 

Има разновидности на тази прическа, но най-лесният начин да е постигнете е следният - отделяте части от косата за 2 опашки и връзвате тези 2 кичура като кок. Така част от косата е повдигната на 2 сладки кока, а останалата и бретонът са пуснати.

 

Изключително лесно е да си направите космически кокчета и това няма да ви отнеме много време.

 

Някои хора експериментират и допълват тенденцията, като сплитат кичурите и после ги правят на 2 кока. Така прическата става подходяща и за официални поводи, както и за празненства.

 

"Сериозно, обичам космическите кокчета и виждам повишение в желанията на клиентите ми за такъв стил прическа. Това е универсален стил, който изглежда страхотно на всеки тип коса и текстура, и позволява на лицето напълно да сияе.", коментира Лора Полко пред "Pop Sugar".

 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...