.

7 хита в маникюра за есента

Вижте на кои цветове да наблегнете

Ивета Иванова
7 хита в маникюра за есента
Снимка: Pexels/Ana M.

Есента вече почти е тук и е време да помислим за новите тенденции в козметиката. Маникюрът е едно от нещата, които прави най-много впечатление във визията ни. Време е да оставим ярките, искрящи и весели цветове от лятото и да разберем какви са хитовете за есенните месеци. Ето на какви цветове лак за нокти да заложите, според американския "Cosmopolitan".

 


Цвят горчица

 

Жълтото се свърза и с лятото, заради слънцето и пясъка. Този цвят продължава да е актуален и през есента, но говорим за по-тъмните нюанси - цвят горчица или жълто, преливащо към охра. Този нюанс е звездата на есента - напомня за първите окапали листа, които се появяват през септември, златната есен и златните залези, както и уестърн модата.

 

 

Дънково синьо

 

Синьото също се свързва с лятото - заради морето, ясното небе, вълните. Може да не се отказвате и от него, но заложете не на ярко синьо или небесно синьо, а на по-приглушен нюанс на цвета. Например, такъв, който напомня на дънков плат - на дънковите якета, ризи и самите дънки от 90-те. Тоест, синьо, което прелива към сиво и което е по-скоро неутрално, а не неоново. Така ще сте в тон и с дънковите облекла за есента.

 

 


Карамелено

 

Есента е времето, в което да експериментираме със земните и кафевите тонове. Лятото и пролетта не са подходящи за това, но сега ще сме в тон с природата, ако заложим на светлокафяво или цвят карамел. Така сме в тон с нападалите листа и дърветата навън. А и карамеленото отива почти на всеки цвят кожа и е стилен цвят, подходящ не само за разходки и партита, но и за работа и официални събития.

 

 

Черно

 

Вечна класика! Няма по-смел избор от черния маникюр за есента! Есента е време, в което можем да покажем безстрашната си и предизвикателна страна. Готик визията е на почит през студените месеци. А, като се има предвид, че наближава и Хелоуин, черният лак става голям хит. Сезонът се свързва с хорърите, вещиците и т.н., така че този цвят е перфектен. А и също е подходящ за купони и официални събития.

 

Снимка: Pexels/Kristina Paukshtite

 

Оранжево с блясък

 

Не е изненада, че оранжевото е в списъка. То е официалният цвят на есента - листата навън са основно в оранжево, този цвят се свърза с Хелоуин и тиквите, както и със събирането на реколтата. Но направете нещо още по-различно - изберете оранжев лак с брокат. Така се загатва за последните изгарящи лъчи на слънцето, за блясъка на природата и дори за огъня. С такъв маникюр ще предизвикате фурор.

 

 

Тъмнозелено

 

Свързваме зеленото с пролетта и пробуждането на природата. Но нека не забравяме, че зеленият цвят е сред най-модерните за 2022 г. и това остава така, дори през есента. Просто заложете на тъмнозелено, като цветът на елите. То отново се свързва с природата, планината и с него напомняте на горска фея. Освен това, експертите предупреждават, че именно тъмните нюанси на зеленото ще са хит и тази есен, както беше и предишната.

 

Снимка: Pexels/Kristina Paukshtite

 

Вампирско червено

 

Още един страхотен избор за дамите, които искат да изглеждат смели, уверени, изкусителни и дори леко опасни. Червеният маникюр е вечна класика, но заложете на вампирско червено или цветът на кръвта. Така отново сте готови за Хелоуин и страшните костюми и украси, които се слагат тогава. А и тъмночервеното също е в тон с природата и някои окапали листа през есента.

 

Снимка: Pexels/Mikhail Nilov


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...