.

Тенденции в грима за есента

Ето на кое да заложите

Ивета Иванова
Тенденции в грима за есента
Снимка: Pixabay/Ben_Kerckx

Есента официално дойде. Освен за подмяна на гардероба, освежаване на прическата и ефектни маникюри, трябва да помислим и за други важни тенденции - тези в грима. Каква козметика да използвате и кои ще са най-големите трендове в тази сфера през следващите месеци? Вижте съветите на "Teen Vogue".

 


Готически очи и устни

 

Забравете за шарените, цветни и неонови тенденции в грима от лятото. През студените месеци на почит са тъмните цветове. А и няма по-подходящ сезон от есента да експериментираме с готическата визия. Есента е сезонът на Хелоуин, страшното, черният цвят е хит. Черното се завръща и е много актуално през следващите месеци. Залагайте на черни сенки и дебела черна очна линия. По-смелите и екстравагантни дами може да сложат и черно червило. 

 

Снимка: Pixabay/oliana_gruzdeva

 

Винилови устни

 

Както знаем, червеното е вечна класика. За по-топлите месеци залагаме на свежи цветове като розово, бледорозово и бежово, но през есента червеното червило се завръща. С него изглеждате много смели дами, както и елегантни. Най-добре да използвате червено винил. Така устните изпъкват и ставате изкусителки. Червеното също се свързва с есента, заради багрите на окапалите листа и вампирската кръв за Хелоуин.

 

Снимка: Pixabay/fotomacher_ch

 

Розов грим

 

Любителките на по-нежните цветове не бива да се тревожат! Ако черното и червеното не са вашите цветове, може отново да залагате на розово, както през пролетта и лятото. Въпреки че розовото не се свързва с есента, то е на почит, тъй като сега е хит Барби модата - дрехи, аксесоари, обувки, грим и дори коси в розово и цикламено. Заложете на розови сенки за очи, като може те да преливат в цикламено, кафяво или червено за повече ефект. Както и да добавите черна очна линия върху тях. Цикламеното червило също е добър вариант за есента.

 

Снимка: Pixabay/Gromovataya

 

Тиквени сенки

 

Няма как да минем без цвета на есента, които се свърза с Хелоуин, тиквите, окапалите листа и реколтата - оранжевото. Това е прекрасен цвят за сезона и с него ще сте в тон с природата и украсата навсякъде. Освен това, визията се постига много лесно - просто нанасяте оранжеви сенки върху клепачите. Може да ги комбинирате с черна очна линия, както и с гланц в телесен цвят, за да изпъкват очите.

 

Снимка: Pexels/APHOTOX

 

Кафяв грим

 

Още един от цветовете на есента. Кафявото също се свързва с нападалите листа и е топъл, земен цвят, идеален за сезона. Заложете на кафяви сенки и червило в кафеникави нюанси. Тази визия е по-подходяща за официални събития, за офиса или училището, но и за разходки в парка. С такива гримове изглеждате естествено.

 

Снимка: Pixabay/jonas-svidras

 

Жълти сенки и опушени очи

 

Опушените очи също са вечна класика. Те са по-подходящи за студените месеци, както и за партита и вечерни събития, тъй като стоят бляскаво и елегантно. Но може да изглеждат чудесно и в ежедневието, особено ако оформите опушените очи с жълти сенки и блясък. Жълтото е сред цветовете на есента и с него също сте в тон с природата навън. Освен това - с такъв грим няма как да останете незабележими.

 

Снимка: Pexels/ Artem Podrez


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...