.

5 модни тенденции за пролетта

Ето кои са те

Ивета Иванова
5 модни тенденции за пролетта
Снимка: iStock/Elena Batkova

Пролетта е тук и е време за подмяна на гардероба! Вече можем да приберем най-дебелите пуловери и жилетки, да заложим на по-тънки блузи, якета и дънки. Какви ще са модните тенденции през сезона? Вижте прогнозата на американския "Cosmopolitan".

 


Прозрачни дрехи

 

Точно така, прозрачните дрехи остават хит! Те са модерни в последните 2 години и през пролетта на 2023 г. продължава да е така. Звездите вече го доказаха многократно, като залагат на тях за официални събития, премиери, музикални клипове, филми и т.н. Времето се затопля, така че ще ви е по-комфортно с прозрачни дрехи и няма да замръзвате. Заложете на прозрачни рокли, блузи, ризи, наметала, дори панталони.

 

Снимка: iStock/Khosrork

 

Макси поли

 

Навън става все по-слънчево и топло, така че може отново да залагате на поли, и то без да носите чорапогащници. Има една особеност - мини полите и късите поли няма да са актуални тази пролет. Снабдете се с дълги до глезена поли. Нека те са широки, обемни, да съчетават различни цветове, да имат флорални мотиви. Но няма да сбъркате, ако заложите и на едноцветна пола и я комбинирате с яке/сако в същия цвят.

 

Снимка: iStock/Zbynek Pospisil

 

Блестящи дрехи

 

Още една тенденция, която се запазва. Дрехите с блясък и брокат бяха истински хит през 2022 г. Те продължават да са много модерни и през пролетта на 2023 г. Колкото повече блясък, брокат и пайети, толкова по-добре! Залагайте на блестящи рокли, топове, блузи, кожени якета, дори блестящи панталони и поли. Тези дрехи са идеални и за официални събития.

 

Снимка: iStock/Deagreez

 

Карго панталони

 

Още в края на миналата година и в началото на новата стана ясно, че карго панталоните се завръщат. Става дума за широки и дълги панталони, които са с много ципове, големи джобове, вериги, метални украшения и т.н. С тях правите впечатление. Може да изглеждат спортно, но вече се носят и на официални събития. Дори съществуват копринени карго панталони. Тази тенденция е за смели дами, които са нестандартни, независими и обичат рок визията.

 

Снимка: iStock/AnnaZhuk

 

Лайм

 

Всички знаем, че зеленото е цветът на пролетта - тогава природата се събужда, започват да се появяват зелени листа по дърветата и храстите, тревичката е свежа и цветята отново я украсяват. Така че - носете повече зелени дрехи, за да сте в тон със сезона. През есента беше хит тъмнозеленото, но сега заложете на по-светъл и свеж тон. А именно - зелено лайм! То е смесица между жълто и зелено, а така сте в синхрон и със слънчевото време навън. С рокли, якета, поли, блузи, тениски и кецове в цвят лайм изглеждате жизнерадостни, енергични, свежи.

 

Снимка: iStock/inarik


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...