.

Тенденции в цветовете за пролетта

Вижте кое ще е модерно

Ивета Иванова
Тенденции в цветовете за пролетта
Снимка: Pixabay/DanaTentis

Пролетта е тук! С топлия сезон, идват и нови тенденции в света на дрехите. Време е да премахнем прекалено тъмните или неутрални цветове, сега е време за експерименти и смели избори! Ето с кои цветове за тоалетите ще изпъквате през пролетта, според "Pop Sugar".

 


Огнено червено

 

Червеното е хит и за зимата, тъй като е цветът на Коледа. Но от миналата година помним, че Барби модата бе завладяла света, което значеше, че розовото и цикламеното са на почит. Сега те отстъпват мястото си на по-тъмен тон - огненото червено. То е за смели дами, говори за страст, жажда за приключения, увереност и прави момичетата много стилни. Залагайте на червени рокли и гащеризони.

 

Снимка: Pexels/Megan Ruth

 

Маслено жълто

 

Зарежете неутралните разновидности на сивото и кафявото и изберете маслено жълто. Този цвят подчертава женствеността, а и е в тон с пролетта - има много жълти цветя; слънцето се появява все по-често, но още не е толкова ярко и огнено, като през лятото. С маслено жълто не оставате назабелязани и това е прекрасен светъл цвят, който ви прави лъчезарни.

 

Снимка: Pexels/Lokman Sevim

 

Зелено

 

Зеленото е на почит още от края на 2021 г. и скоро няма да слезе от модния подиум. Хубавото е, че може да залагате на всякакви негови разновидности - тъмнозелено, лайм, светлозелено, жълто-зелено, тревисто зелено и т.н. Изберете това, което най-много ви подхожда и харесва. Ясно е, че зеленото също е цвят на пролетта - природата се събужда и дърветата се разслистват.

 

Снимка: Pexels/Borabelle *

 

Кобалтово синьо

 

Истинска класика! Дизайнерите залагат на ретро тенденции и връщат кобалтовото синьо в гардероба ни. То е нито прекалено тъмно, нито прекалено светло. Ярък цвят, идеален за пролетта и ако искате да привлечете внимание. Сините рокли ще са много актуални през сезона, залагайте и на сини поли с флорални мотиви, едноцветни сини блузи, както и на леки палта в кобалтово синьо.

 

Снимка: Pixabay/marusya21111999

 

Светлосиньо

 

За тези, на които кобалтовото синьо им се струва прекалено искрящо или просто смятат, че не им отива, има друга алтернатива. Заложете на светлосиньо или небесносиньо. Пастелните цветове са хит всяка пролет, така че няма да сбъркате. Дори е задължително да имате в гардероба ризи, рокли и потници в светлосиньо. Така отново сте в тон с някои от цветятата навън, а и с небето, което вече все по-рядко е покривано от тъмни облаци. Този цвят е много свеж и ви кара да изглеждате весели, елегантни, магнетични.

 

Снимка: Pexels/Ksenia Chernaya

 

Електриково лилаво

 

През миналата година лавандуловото лилаво завладя всички, особено през топлите сезони. Сега то отново се връща на модния подиум. Избирайте рокли, поли, блузи, потници, шлифери и аксесоари в електриково лилаво, светлолилаво и лавандулово лилаво. Тъмните нюанси на лилавото няма да са хит през пролетта. Със светлолилаво изглеждате като истинска фея и много могъщи. А и отново си отивате с цветята и дръвчетата навън.

 

Снимка: Pexels/Nina Hill 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...