.

5 хита в грима за пролетта

Ето кои са те

Ивета Иванова
5 хита в грима за пролетта
Снимка: iStock/Sofia Zhuravets

Пролетта официално е тук и сме готови за приключения. Времето е топло, слънчево, стъмнява се късно и ще прекарваме все повече часове навън в срещи с приятелите и партньора. А с какъв грим да блеснем, когато сме навън или на събития? Вижте кои са тенденциите за пролетта, според "Teen Vogue".

 


Много руж

 

В последните 2-3 години ружът изместни пудрата и фон дьо тенът и се завърна на сцената. През пролетта на 2023 г. той е истински хит. Началото на топлото време значи, че залагаме на повече цветове, шарени визии и експериментираме. Това се комбинира чудесно с розов руж. Нека бузите винаги са румени. Така изглеждате като целунати от слънцето, развълнувани и весели.

 

Снимка: iStock/Beauty Agent Studio

 

Сиво-сини сенки за очи

 

Ледовете и снеговете отминаха, но пък сиво-синият цвят продължава да е много популярен. Ще сте в крак с тенденциите, ако редовно залагате на т.нар. "ледени сенки" или сенки, съчетаващи пастелното синьо и сребристото. Може да смесите и бяло към тях. Оливия Родриго скоро се показа с такъв тип сенки. А и те изглеждат страхотно за официални събития.

 

Снимка: iStock/IngaIvanova

 

Розово червило и розови сенки

 

Няма как да минем без розовото! То е сред цветовете на пролетта - навсякъде можем да видим цъфнали дръвчета с розови цветове, както и розови цветя в градините. За да сте в тон със сезона и веселото настроение, заложете на розово червило/розов гланц, както и розови сенки за очи. Пастелното розово е голям хит в последната година. Така изглеждате лъчезарни и мили.

 

Снимка: iStock/different_nata

 

Очна линия на долния клепач/Гръндж

 

Черната очна линия е истинска класика и много дами обожават да извайват перфектното котешко око. През тази пролет може да разчупите малко визията си и ще е по-ефектно, ако слагате черна очна линия или дебел пласт черен молив на долния клепач. Така изглеждате нестандартни, смели, стилни. Зендая често се показва с очна линия на долните клепачи. Гръндж визията също ще е на почит, така че заложете и на опушени очи, оформени с тъмни сенки.

 

Снимка: iStock/Artsiom Petrushenka

 

Нюд червило

 

През пролетта е време да заложим на по-светли и свежи тонове. Червилата в тъмночервено, тъмнокафяво, тъмнолилаво и т.н. са хит за студените сезони, но сега няма да изглеждат толкова добре. Най-хубаво е да залагате на светли червила и гланцове - в бежово, в светлорозово, в телесен цвят.

 

Снимка: iStock/Prostock-Studio


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...