.

Топ тенденции при парфюмите

Ето кои са те

Ивета Иванова
Топ тенденции при парфюмите
Снимка: iStock/Photology1971

Когато става дума за перфектната визия, много хора се интересуват от тенденциите и ги следват. Следят какво е модерно в грима, при аксесоарите, прическите, маникюрите, кои тоалети и цветове са хит.

Но парфюмът често остава в сянка, когато говорим за тенденции - трудно е да се опише кой аромат е актуален, а и при него наистина е въпрос по-скоро на вкус, а не на трендове.

Обикновено, всяка дама има свои любими парфюми, на които залага, според повода, а не според това какво е модерно.

 

Все пак, от американския"Cosmopolitan" издават кои аромати са много актуални и хитови сега. Вижте някои от тях.

 


Носталгични летни миризми

 

Явно, защото времето се затопля и лятото е на прага ни, сега са хит парфюмите, които напомнят на лятото, безгрижните топли дни, детството. За горещините е наистина подходящо да носим по-лек, свеж и игрив парфюм, а не с прекалено тежък и натрапчив аромат. Нещо, което ни напомня на хубаво прекараното време, летните забави. Става дума за аромати, напомнящи на сладолед, плаж, крайбрежие, черешови есенции, слънце. Така че - залагайте на сладникави, но и свежи парфюми.

 

Снимка: iStock/CCaetano

 

Модерни флорални парфюми

 

Флоралните мотиви са хит при дрехите, аксесоарите, бижутата и банските сега. Явно това важи и за парфюмите. Но не става дума за ретро флоралните парфюми - роза, свежи цветя, миризма на прясно окосена трева, дръвчета или класически цветя. Говорим за смесване на миризми и експерименти с неочаквани и нестандартни цветя, както и други видове растения, плодове. Така сме наистина различни. Например, комбинация от роза Дамасцена, касис и матча. Друг добър вариант е перуника в комбинация със смокиня. Хит е още цветето тубероза в комбинация с чушка и велур.

 

Снимка: iStock/shyrokova

 

Плодови парфюми

 

Ако комбинацията на цветя, растения, зеленчуци и плодове ви се струва нещо прекалено, може би плодовите парфюми са по-хубав вариант за вас. Често те са приемани за детински и досадни, но сега са много модерни. Лятото е сезонът на плодовете, така че ще сте в тон с него. Парфюмите с нотки на плодове дори са идеални за партита и специални вечери, в които сте на важно събитие, среща и т.н. Може да изберете аромат на манго, мандарина, лимон, всякакви тропически плодове, свежи аромати и т.н.

 

Снимка: iStock/olgakr


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...