.

6 хита в цвета на косите за пролетта

Вижте кои са те

Ивета Иванова
6 хита в цвета на косите за пролетта
Снимка: iStock/Katerinjiyuu

Пролетта дойде, а с нея се появиха и много нови тенденции в света на модата и красотата. Знаете, че много дами променят прическата си, когато идва нов сезон. Вече показахме кои са най-модерните прически за пролетта. Но сега е време и да разкрием кои цветове за косата са хит, ако сте решили да се боядисвате. Ето тенденциите, според американския "Cosmopolitan".

 


Ягодова сода

 

През пролетта започваме да залагаме на по-светли дрехи, аксесоари, обувки, грим, чанти. Това важи и за цвета на косите. Забравете за тъмните и студени тонове. Сигурно минавате от червено вино на розе, така че представете си това и за прическите. Сега истински хит ще е да се боядисате в розово, но не прекалено наситено и тъмно, не цикламено, а цвят ягодова коса - тоест бебешко розово или бледорозово. Така сте в тон с цветята в парковете, с цъфналите черешови и вишневи дървета. С такава коса се отличавате, изглеждате весели, лъчезарни, жизнерадостни и готови за вълненията на пролетта. Меган Фокс е с подобен цвят коса.

 

Снимка: iStock/Lpcornish

 


 

Сметаново русо

 

Още едно доказателство, че светлите тонове са по-подходящи за пролетта. Знаем, че кестенявото е хит за есента, тъмночервеното и цвят еспресо за зимата, а през топлите месеци може да експериментирате с русо. Но отново не трябва да е наситено - тъмнорусо, медено русо или златисто. Заложете на наистина светъл нюанс, на цвят, който е по-близък до бялото. Косите в сметаново русо или в платинено русо ще са навсякъде през новия сезон. С тях сте като принцеса от приказките и в тон със слънчевото време. Това е смела тенденция, която е за дами, готови да изпъкнат. Бионсе скоро се показа с такава коса.

 

 

Кайсиева коса

 

Ако все пак искате нещо не толкова екстравагантно и леко по-тъмно, това е добра идея за вас. Рижавите коси са популярни още от началото на годината и през пролетта са абсолютен хит. Но идеята отново е същата - цветът да е по-светъл за топлите месеци. Това значи да не залагате на наситено оранжево, което отива към кестеняво или червено. А по-скоро да е светъл нюанс на оранжевото, който стои много нежно, елегантно и интересно. Представете си цвета на кайсиите и търсете такъв нюанс. Това е топъл тон, подходящ за топлите месеци. Помнете, че цветът не трябва да е меден или червеникав, не толкова изпъкващ, а по-заглушен нюанс.

 

 

Контрастни кичури

 

Топлите месеци са време за приключения, експерименти, вълнения. Сега хората живеят за мига, стават по-смели и може да изпробват тенденции, които преди не са посмявали. И пролетта е чудесно време за това! Тя носи ново начало, така че заложете и на нова, нестандартна визия. Например, ако сте с черна коса, направете си няколко кучира в лилаво или тъмнорозово. Идеята е кичурите да са в нетрадиционен цвят, някои от тези на дъгата. Ако сте с тъмнокестенява коса, може да опитате зелени или сини кичури. Русите дами пък може да заложат на оранжеви кичури. Сами изберете какво ви харесва и експериментирайте. Така ще изглеждате жизнерадостни, уверени в себе си и готови за приключения.

 

Снимка: iStock/iofoto


Ягодово русо

 

Тенденция, която винаги е актуална за пролетта! Косите в ягодово русо станаха хит още преди 4-5 години и се завръщат винаги в топлите месеци. Ягодово русо означава да съчетаете розово и русо. Някои дами си правят розови кичури, ако са с руса коса. Но по-хубаво е просто да намеритге такъв рус нюанс, който има леки розови и цикламени нотки и оттенъци - така изглеждате като истинска звезда! Тази прическа прави огромно впечатление и е в тон със слънчевото настроение и природата навън. С нея сте свежи, сладки, лъчезарни. 

 

 

Синя коса

 

Това наистина е за смели дами, които искат да изпробват нещо съвсем нетрадиционно и различно. Синият нюанс завладява 2024 г. и вече е хит не само за дрехи, аксесоари, обувки, чанти, маникюри. Навлиза и в света на прическите. Ако сте готови за предизвикателства и искате да привличате вниманието навсякъде, изпробвайте тази тенденция. Най-хубаво е косата да е традиционно синьо - нито прекалено тъмно, нито прекалено светло. С такава прическа ще сте готови за море, летни приключения и ще изглеждате наистина магично, като русалка. Сега са много актуални сините плитки. Естествено, може и да съчетаете синьо с черно.

 

Снимка: iStock/Remains


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...