.

3 напитки, които топят мазнини

Какво да пием, ако искаме да намалим мазнините?

3 напитки, които топят мазнини
Снимка: Instagram

Има начини да намалим натрупаните мазнини докато спим. Да, това е напълно възможно чрез различни видове напитки.

 

Техните съставки подобряват храносмилането през нощта, предпазват тялото от вредното въздействие на свободните радикали, намаляват течностите.

 

Това до голяма степен се дължи на антиоксидантните им свойства.

 

Много специалисти по хранене препоръчват да пием тези напитки преди сън, но те не трябва да заместват нормалните хранения.

 

Хубаво е и да не ги приемаме веднага след вечеря, за да не ни стане лошо и тежко. Препоръчително е и да ги редуваме през определен период.  

 

Ето и въпросните напитки, с които можем да стопим мазнините по време на сън:

 

Смути от краставица - 1 краставица, стрък кориандър, 1 лимон, 1 супена лъжица настърган джинджифил, същото количество сок от алое вера, ½ чаша вода. Може да се приема преди лягане за период от 1 месец, след което да се направи 1 седмица почивка. Ако имаме нужда, може да продължим пиенето още един месец.  

 

Свежа вода от краставица и лимон - 1 лимон, 2 краставици, 1 портокал, мед и мента на вкус, 1 литър газирана вода. Едната краставица се пюрира, а другата се нарязва на кръгчета. Изтисква се сокът от лимона и портокала, който се миксира с останалите продукти и газирана вода.  

 

Сок от круша – 10 прясно откъснати листа от салвия, 1 сок от круша (може и домашен фреш), 250 милилитра газирана вода, 1 круша, лед.  Лимонът и крушата се нарязват и поставят в подходящ съд. Добавя се сока от крушата и газираната вода, накрая салвията за по-добър вкус.

 

Още четете в puls.bg


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...