регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Световният ден на целувката - какви са ползите от нея?

Целувките са не само приятни, но и полезни

Ивета Иванова
Световният ден на целувката - какви са ползите от нея?
Снимка: Pexels

6 юли е денят на целувката. Това е най-красивият израз на обич, привързаност и страст. Но от целувката има и много други ползи. Ето и някои от тях.

 

Изгаря калории

 

Целуването е не само забавно, но помага за изгарянето на калории и топенето на килограми. Естествено, че не е толкова ефективно като тренировката. Страстните и енергични целувки изгарят от 2 до 5 калории на минута.

 


Намалява кръвното налягане

 

Сърцебиенето се ускорява, кръвните съдове се разширяват, което сваля кръвното налягане. Така че дори да сте ядосани и натоварени, целувката може да ви помогне, ако сте вдигнали кръвно.

 


Лекува стреса

 

Целуването намалява нивото на стрес в организма. Това става, защото мозъкът отделя хормони на щастието - серотин, допамин, окситоцин. Съответно така падат нивата на хормона на стреса - кортизол. 

 


Заздравява мускулите на лицето

 

Страстната и продължителна целувка e като терапия за лицето. Лицевите нерви се активират. Целувките заздравяват мускулите на лицето, челюстта и шията не се отпускат много с времето, а изглеждат стегнати. 

 


Облекчава главоболието

 

Заради хормоните на щастието и разширяването на кръвните съдове, целуването има и способността да облекчава болките в главата. А при момичетата - дори менструалните болки.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...