регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

3 ползи от студения душ

Вижте какви са те

Ивета Иванова
3 ползи от студения душ
Снимка: Pexels

Треньорите често съветват някои спортисти да взимат хладни душове. Естествено, ако сте решили да пробвате подобно нещо, лятото е най-подходящият сезон - тъкмо ще се разхладите.

 

Но и не прекалявайте - говорим за хладка вода (особено при изпробване за първи път), а не за такава, от която зъбите ви ще скърцат. Най-добре е косата да се измива с по-топла вода, а тялото - с хладна.

 

Регулирайте струята - първо пуснете по-топла, но не гореща, след това постепенно завъртайте кранчето към студената вода. Така най-лесно ще свикнете, ако искате да се насладите на предимствата на студения душ.

 

Ето и какви са те.

 


Повече енергия

 

Когато студената вода се разлее по тялото ви, сърцебиенето ви се ускорява. Така се подобрява кръвообращението, което дава допълнителна енергия на организма. Студените душове са най-ефективни след тренировка - така ще сте по-свежи и няма да се чувствате много уморени. И заместват кафето и енергийните напитки, с които се опитвате да преборите изтощението.

 


Сияйна кожа

 

Хладката вода действа добре на кожата, защото стяга порите. Също така, влияе добре на прекалено мазната кожа. И като цяло кожата ви изглежда по-сияйна и блестяща, когато нанасяте грим ще усетите, че ви стои по-добре и изпъква повече.

 


Подобрява настроението

 

Има нещо еуфорично във взимането на хладен душ. Първо - в началото се радвате, че сте успели да се справите с това предизвикателство. А и студената вода ви събужда, ободрява, дава сили за нови приключения и стимулира мисловната дейност.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...