.

Храненето пред ТВ подува корема

Насладете се на храната, изключете телевизора и компютъра

Ивета Иванова
Храненето пред ТВ подува корема
Снимка: Pexels

Много хора обичат да хапват пред телевизора, гледайки любим филм или сериал, любопитно предаване, мач и т.н. Яденето на дивана пред телевизора обаче не е никак добра идея, казва Хана Брей, хранителен терапевт, пред британското издание на Cosmopolitan.

 

Ако се храните, докато гледате телевизия, е много вероятно да се подуете, обяснява тя. "Храненето пред телевизора или на бюрото, на което стои компютъра, има голям ефект върху храносмилането", посочва терапевтът.

 

Храносмилането е процес, който преминава през различни фази. Една от тях започва още от мозъка, преди храната изобщо да е влязла в устата. Тази първа фаза се задейства от гледката, ароматът, мисълта за храната и вкуса.  "Тя стимулира около 20% от храносмилателните секрети, нужни за смилането на ястие. Когато се фокусираме върху други неща, а не върху храната, пренебрегваме тази фаза и това може да доведе до подуване", обяснява Хана Брей.

 

Според нея трябва да обръщаме повече внимание на храната, която поглъщаме и да не се разсейваме. Най-добре е да ядем в кухнята, а не пред телевизора. А когато ни се налага да ядем на бюрото, на което е компютъра, тя предлага просто да изключим компютъра. 

 

За хубава кожа и фигура: Зелева салата!

 

Яжте бели картофи за отслабване!

 

5 храни за здрави зъби

 

Пийте шоколадово мляко след тренировка


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...