.

3 причини да ядете ШОКОЛАД

Вижте кои са те

Ивета Иванова
3 причини да ядете ШОКОЛАД
Снимка: Pexels

Шоколадът е любим десерт на много хора. Сладкото изкушение може да не е много полезно за зъбите, ако е в огромни количества, но не трябва и да го считате за враг. Ето и кои са ползите от хапването на шоколад.

 


1. Повишава настроението

 

Шоколадът повишава производството на ендорфин, наречен хормон на щастието и опиат за организма. Той намалява болката и подобрява настроението. Това е и единствената храна, за която е сигурно, че съдържа анандамид - естествена за тялото мастна киселина, за която също се смята, че облекчава болките. Шоколадът дава и енергия, тъй като стимулира производството на фенилетиламина. Серотонинът, който действа като антидепресант, също се повишава, когато ядете от тази храна.

 


2. Добър е за сърцето

 

Има положителни ефекти и върху сърцето. Помага за възстановяването на пластичността на артериите. Шоколадът намалява нивата на лошия холестерол и повишава нивата на добрия. Ако всеки ден хапвате шоколад, има по-малък риск да получите инфаркт, показват някои проучвания.

 


3. Подпомага мозъка

 

Проучване на "Harvard Medical School" доказва, че пиенето на две чаши горещ шоколад на ден подобрява кръвообращението. Шоколодатъ може да помогне в борбата със заболяванията, свързани с нарушения в познавателните способности на човек.

 

Професор по хранене: Трябва да се ядат само по 6 пържени картофа!

 

По колко захар трябва да поемате на ден?

 

3 храни, които причиняват кошмари


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...