.

Отслабни с... каране на ролери!

Забавно упражнение за лятото

Ивета Иванова
Отслабни с... каране на ролери!
Снимка: Pexels

Лятото вече е тук и всеки иска да оформи перфектна фигура за плажа и вълнуващите ваканции. Но някои хора просто мразят да ходят във фитнеса - залите са препълнени, има много непознати, упражненията са им скучни и не обичат да стоят в затворени пространство, когато са свободни и навън е слънчево и топло.

 

Някои пък не могат да си позволят да тренират здраво и не залагат на високоинтензивни тренировки, защото имат здравословни проблеми или просто не могат да издържат на темпото. Но все пак има начин да изгорите 500 калории за час, което е страхотно за една тренировка, по забавен начин и без да се натоварите много.

 

Това е да карате ролери. Ролерите са чудесни за пролетта и лятото. Просто отивате в близкия парк или в парк в центъра на града и започвате да карате. Няма нужда да записвате часове, да носите специални екипи и т.н.

 

А още по-хубавото е, че може да карате ролери с приятели - така ще ви е много по-весело. А в почивките, може да сядате на пейките, да пиете по фрапе или лимонада. Това, че сте с приятели, че разговаряте и се смеете, ще ви направи по-енергични и тренировката ще продължи по-дълго.

 

Снимка: Pexels

 

Проучване на Медицинското училище на Харвард показва, че хората изгарят по 260 калории само за 30 минути каране на ролери. Тоест, за час, вие ще може да изгорите над 500 калории, което се равнява на изгореното при по-високоинтензивни тренировки.

 

Карането на ролери е аеробно упражнение, което значи, че оформя перфектно бедрата, прасците и заздравявя бедрените мускули. Този спорт влияе добре и на сърцето.

 

4 мита за отслабването


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...