.

Как да облекчите слънчевото изгаряне?

Ето няколко съвета

Ивета Иванова
Как да облекчите слънчевото изгаряне?
Снимка: Pexels

През последните дни става все по-горещо, което прави морето и басейните любими места за прекарване на време. Да се разхладите на плажа или край басейна с коктейл в ръка е примамливо, но заради жарките лъчи на слънцето, може да се приберете със слънчево изгаряне. Не забравяйте, че дори когато плувате в басейна или морето, хващате най-много тен, тогава слънцето пече директно във вас. Ето и няколко съвета как да се облекчите зачервената кожа след плаж, според "Mirror".

 


1. Вземете обезболяващи

 

Някои обикновени обезболяващи, които може да вземете и без рецепта, могат да облекчат дискомфорта и зачервяването, причинени от слънчево изгаряне. Питайте в аптеката кое е подходящо или говорете с личния си лекар по телефона, ако няма как да го посетите. Много е важно да не привишавате дозата. Може да попитате и за облекчаващ мехлем.

 

Снимка: Pexels


2. Охладете мястото

 

Сложете хладен компрес на зачервените места по кажата. Вземете си студен душ или ако много ви боли - покрийте кожата със влажни, студени хавлии. Това би трябвало да облекчи болката и да спрете да чувствате, че кожата ви гори.

 


3. Пийте течности

 

Слънчевите изгаряния обикновено стимулират загубата на течности в организма. Уверете се, че пиете достатъчно вода, дори повече от обикновено, за да не се дихадратирате. Така или иначе, когато е горещо, трябва да поемате много течности.

 

Снимка: Pexels


4. Носете широки дрехи

 

Облечете възможно най-широките дрехи. Не трябва да носите нищо впито, което да ви стяга и да протърква кожата. Това само би ви причинило повече болка и би раздразнило зачервената кожа. Не слагайте и аксесоари - колани, колиета, гривни.

 

3 неща, които не знаете за плажното масло


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...