.

За лятото: Слънцезащитни кремове за коса

Задължителен продукт

Ивета Иванова
За лятото: Слънцезащитни кремове за коса
Снимка: Pexels

Знаем колко важно е да нанасяме плажно масло, когато навън е много горещо и слънцето грее жарко. Но е необходимо да защитите и косата, както и кожата на главата през летния сезон, алармират специалисти.

 

На плажа или на разходка сред природата в следобедните часове е хубаво да носите шапка, но няма как винаги да бъдете с шапка, а и това не е достатъчно. Трябва да нанасяте слънцезащитен крем и на скалпа, обясняват от американското издание на "Cosmopolitan".

 

Да, слънцезащитните масла за коса и скалп съществуват и стават все по-търсени. Тези кремове пазят кичурите и скалпа от ултравиолетовите лъчи, които са също толкова вредни за кожата на главата и косата, колкото и за кожата на тялото.

 

Снимка: Pexels

 

Ако скалпът ви е изложен на директна слънчева светлина, лъчите могат да доведат до изгаряне и обриви. "Най-страшното нещо, свързано с изгарянето на скалпа е, че това е място, което не може да видите лесно, така че е трудно да забележите, че там се появяват бенки", обяснява Доминик Бърг, американски трихолог. 

 

Излагането на косата на силно слънце пък може да разруши пигментните молекули. Ултравиолетовите лъчи изсушават краищата на косата и я правят по-чуплива. Така тя също губи и блясъка си.

 

Слънцезащитните кремове за коса съдържат специфични молекули, които абсорбират UV лъчите и така предотвратяват достигането им до косата и кожата. Но те са под формата на спрейове или пудра за коса, а не като лосионите, които използваме за тяло.

 

Снимка: Pixabay

 

3 неща, които не знаете за плажното масло

 

5 съвета за предпазване от слънчево изгаряне


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...