.

5 неща, които се случват, ако пиете алкохол по време на цикъл

Вижте кои са те

Ивета Иванова
5 неща, които се случват, ако пиете алкохол по време на цикъл
Снимка: Pixabay

Сигурно ви се е случвало да пиете алкохол по време на цикъл, дори да знаете, че не е препоръчително. Ако сте с лек цикъл - не кървите много и не изпитвате големи болки, вероятно не сте забелязали проблем. Но при момичетата с по-тежка и обилна менструация, алкохолът може да повлияе зле. Ето и какви са ефектите му в такъв период, според "Elite Daily".

 


1. Нередовен цикъл

 

Ако често пиете малко преди цикъл или по време на цикъл, може той да стане нередовен - да ви закъснява, да ви дойде по-рано или в някои месеци изобщо да не ви идва. Това става, защото алкохолът повишава нивата на хормоните естроген и тестостерон.

 


2. Усилва болката

 

Ако пиете прекалено много на някое парти, по принцип може на другата сутрин да имате стомашни крампи. Това се случва на много хора. А при момичетата с болезнен цикъл - болките ще са два пъти по-силни, ако са пили много. Алкохолът води до дехидратация, а когато сме дехидратирани, сме по-податливи на стомашни крампи.

 

Снимка: Pexels


3. Засилва ПМС

 

Предменструалните симптоми са ужасни - подуване на корема, болки в гърдите, главоболие, смяна на настроението, нервност. Алкохолът може само да подсили действието им, твърдят специалисти.

 


4. Понижава нивото на магнезия

 

Нивата на магнезия в организма се променят, когато сте в цикъл - те падат. Алкохолът ще стимулира това и ще ги направи още по-ниски. Колкото по-ниски са нивата на магнезия, толкова по-ниска е и кръвната захар. Това води до глад за сладко и раздразнителност. Ще бъдете и по-изтощени.

 


5. Ставате по-емоционални

 

Алкохолните напитки повишават нивото на хормона естроген. Това значи, че ще станете по-емоционални, ако препиете. Може да се разстройвате от дребни неща и да премисляте много всичко, което ви се случва.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...