.

4 ползи от сутрешните тренировки

Ето защо да заложите на тях

Ивета Иванова
4 ползи от сутрешните тренировки
Снимка: Pixabay

Всеки има индивидуални предпочитания за тренировките. Някои проучвания показват, че тренировките сутрин са по-полезни, а други специалисти твърдят, че може да се тренира по всяко време, но в различните часове от деня трябва да се залага на различен вид спорт. Естествено, вие избирате времето за упражнения спрямо графика си и навиците си, но ето и няколко причини да се научите да спортувате сутрин.

 


1. За по-добър сън

 

Може да ви е трудно да ставате рано и да нямате желание да излизате навън веднага, особено ако е студено и ви се спи много. Но истината е, че сутрешните тренировки помагат да имате по-качествен сън. Така променяте режима си и вечер сте изморени - заспивате по-бързо и си почивате пълноценно. Ако тренирате вечер и се натоварите, ще заспите по-трудно.

 


2. За повече енергия

 

Ако успеете да потренирате сутрин, през деня ще имате повече енергия и ще сте по-бодри. Отначало може да ви е трудно и да сте изморени сутрин, но отидете ли на работа или училище - ще бъдете по-продуктивни и няма да сте сънени.

 

Снимка: Pixabay

 


3. Подобряват настроението

 

Сутрешната тренировка може да ви направи по-ведри и положителни. Да започнете деня с тренировка, ще ви накара да се чувствате по-пълноценни. Няма да си губите времето в излежаване и преглеждане на социалните мрежи, ще свършите нещо полезно, ще се раздвижите, ще имате сили и енергия през останалото време на деня и това ще подобри настроението ви. Така ще имате и повече самочувствие. А и спортуването влияе положително на тонуса.

 


4. Против стрес

 

Спортът бори стреса. Ако сте имали тежък ден, вечерта е по-добре да си починете и релаксирате. Като се наспите и потренирате рано сутринта на другия ден, ще свалите напрежението и ще се чувствате по-добре. А ако ви предстои тежък ден - загрейте с тренировка, така ще се разсеете и няма да сте толкова притеснени за това, което ви очаква.

 

Снимка: Pixabay


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...