.

3 храни за следобедна закуска

Вижте на какво да заложите

Ивета Иванова
3 храни за следобедна закуска
Снимка: Pixabay

На всеки му се е случвало да пригладнее между закуската и обяда или между обяда и вечерята. Тогава хапва нещо малко, за да спре да му стърже стомаха, но обикновено това е някаква пакетирана храна, за да не си развали апетита между основните ястия. Полезно е да хапвате следобедна закуска, много специалисти препоръчват да се яде по 4-5 пъти на ден, но в малки количества. Хубаво е, обаче, да замените солетите, чипсовете, снаксовете и сладкишите, които хапвате следобед с по-добри храни, особено ако искате да свалите килограми. Ето предполенията на Сузи Бурел, публикувани от "The Sun".

 


1. Кисело мляко и боровинки

 

Киселото мляко е богато на калций, а боровинките - на антиоксиданти. Като смесите двете неща, се получава вкусен десерт, който засища глада ви за сладко, а в същото време е много полезен и действа страхотно на организма. Обикновеното кисело мляко съдържа много малко захар, в сравнение с готовите плодови кисели млека по магазините и се отразява добре на фигурата, а и е хранително. Боровинките са сред продовете с най-малко калории, а пък са пълни с фибри - перфектен избор за следобедна закуска.

 

Снимка: Pixabay


2. Барчета с ядки

 

Десертните блокчета станаха много модерни в последните години и доста ги използват за отслабване. Но залагайте на такива барчета, които са направени от ядки и нямат много захар. Те ще намалят апетита ви и затова са идеални за следобедна закуска. Друг вариант е просто да си вземете шепа ядки и един плод, като ябълка. Ядките съдържат полезни съставки и засищат.

 

 

Снимка: Pixabay


3. Сирене

 

Много хора слагат сирене в салатите или в сандвичите, или го използват като мезе за виното. Не е нужно да робувате на тези стереотипи. Може да хапнете няколко парчета сирене за следобедна закуска.  То е пълно с протеин, калций и магнезий, които за ключови за доброто състояние на организма. Сиренето засища.

 

Снимка: Pixabay


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
mebelimondo
преди 11 месеца
0
0
!
Отговори
Супер!
Страница 1 от 1