.

12 причини да скачате на въже

Вижте кои са те

Ивета Иванова
12 причини да скачате на въже
Снимка: Pixabay

Скачането на въже беше любимо занимание на децата на 90-те. Това е много полезна тренировка, при която се изгарят доста калории, не изисква специална екипировка, ходене в зала, а и може да е много забавна. Затова, независимо, че сте пораснали, може да заложите на скачане на въже, за да сте в перфектна форма. Това е любимо упражнение и на някои знаменитости, сред които Кейти Пери. Ето ползите, според британския "Cosmopolitan".

 


1. Усилието, което изисква скачането на въже за 10 минути, се равнява на усилието, което изисква пробягането на 1 миля за 8 минути.

 

2. Много хора скачат на въже, за да изгубят килограми. Един час скачане гори около 1600 калории.

 

3. Тази тренировка е полезна за цялото тяло - коремните мускули се използват, за да стабилизират тялото, краката - за скачането, раменете и ръцете - за превъртането на въжето.

 

4. Скачането на въже подобрява координацията, концентрацията и издръжливостта.

 

5. Скачането причинява по-малко разтърсване на ставите от тичането.

 


Снимка: Pixabay

 

6. Трябва само да си купите въже за скачане, няма да похарчите други пари за този вид тренировка.

 

7. Скачането на въже е прекрасна алтернатива на другите традиционни кардио тренировки на машини - пътечка, кростренажор и т.н.

 

8. Скачането подобрява психическото здраве - като тренирате, се освобождават ендорфини, хормони, които борят депресията.

 

9. Скачането на въже подобрява сърдечния ритъм и кръвното налягане. Може да подсиливи имунната ви система, да балансира метаболизма и като цяло - да подобри здравословното ви състояние.

 

10. Това е тренировка, подходяща за всички, независимо на какво ниво са и дали спортуват често. Вие сами избирате темпото.

 

11. Редовното скачане на въже подобрява мускулния тонус.

 

12. Скачането на въже помага да се подобри плътността на костите и това пази от остеопороза.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...