.

3 ползи от пиенето на яйчен пунш

Идеална напитка за празниците

Ивета Иванова
3 ползи от пиенето на яйчен пунш
Снимка: Pixabay

Празниците обикновено се свързват с новогодишното шампанско и греяното вино, чието ухание се носи по коледните базари. Но има още една празнична напитка, традиционна за това време на годината, която не бива да пропускате - яйчния пунш. Той се прави от сметана, прясно мляко, разбити яйца, алкохол по избор - ром, бренди, уиски, коняк или ликьорно вино. Добавят се захар, индийско орехче, канела, ванилия и др. Ето кои са ползите от този зимен коктейл, според "Bustle".

 


Пълен е с витамини

 

Макар да съдържа алкохол, яйчният пунш е полезен, защото има доста витамини. Чаша пунш съдържа около 400 мг калий, около една трета от необходимата ви дневна доза калций, витамин В12, витамин В2, витамин А, фосфор и желязо. Това е благодарение на съчетанието от яйцата и млякото.

 

Богат е на протеин

 

Интересното е, че тази напитка може да ви засити и да не чувствате толкова глад. Заради съдържанието на яйца, пуншът съдържа 10-12 грама протеин. Протеинът е много важна част от дневното меню - той играе важна роля във формирането на мускули и поддържането на добър кръвоток. Нуждаете се от около 50 гр. протеин на ден, така че трябва да си го добавите и от други продукти.

 

Действа противовъзпалително

 

Яйчният пунш обикновено съдържа подправки, традиционно - идийско орехче. Тази подправка пък съдържа антивъзпалителни антиоксиданти. Антиоксидантите пазят клетките от оксидативния стрес. Канелата също е много полезна съставка и се грижи за стомаха.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
pipinana
преди 7 месеца
0
1
!
Отговори
ne pia
Страница 1 от 1