.

7 начина да ограничите подуването на корема

Вижте кои са те

Ивета Иванова
7 начина да ограничите подуването на корема
Снимка: Pixabay/PublicDomainPictures

Много хора често се оплакват от подут корем. Понякога това може да е симптом на заболяване, но може и да е просто защото водите нездравословен начин на живот. Ето някои навици, които да придобиете или да зачеркнете, за да облекчите подуването на корема, според "Pop Sugar".

 


Пийте топла вода

 

Пиенето на топла вода може да стимулира функционирането на стомашно-чревният тракт и така се спомага за изпускането на газове. Може да изберете и чаша чай, както и просто чаша топла вода с лимон, за да стане това.

 

Намалете млечните продукти

 

Намалете или елеминирайте напълно приема на млечни продукти. Много хора чувстват стомашен дискомфорт, след като хапнат млечни продукти. Не яжте често сирене или сладкиш "Три млека".

 

Снимка: Pixabay/Myriams-Fotos

 

Раздвижете се

 

Знаете, че застояването е вредно. Движете тялото си, защото така също по-лесно ще изпуснете газове. Заложете на кратка разходка или прости йога упражнения - не е нужно да се натоварвате прекалено.

 

Яжте бавно

 

Ако ядете твърде бързо, това може да доведе до поемане на повече въздух и задържането му в системата ви. Дъвчете внимателно и яжте бавно, за да не поглъщате излишен въздух. Ако пиете със сламка, дъвчете дъвка и смучете бонбони, тогава също може излишен въздух да се задържи в храносмилателната система.

 

Снимка: Pixabay/NadinShlyueva

 

Пийте повече вода

 

Просто правило - пийте повече вода. Тя премахва токсините и допълнителната сол (заради която също може да се чувствате подути). Пийте вода редовно през деня и винаги дръжте шише или чаша с вода близо до вас.

 

Намалете алкохола

 

Поемането на алкохолни напитки също води до подуване на корема. Освен това, с алкохола поемате и повече мезета или чипсове, а на другия ден копнеете за храна с въглехидрати, ако сте пили повече. Така поемате допълнително сол и въглехидрати, които също ви подуват.

 

Снимка: Pixabay/bridgesward

 

Спете повече

 

Сънят помага за регулирането на метаболизма. Липсата на сън ви кара да се чувствате отпаднали, раздразнителни, но и води до лошо храносмилане, защото не си почивате достатъчно. А почивката кара организма да се излекува и възстанови. Спете между 7 и 9 часа на денонощие.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...