.

Нурофен: как се приема и за кого е подходящ?

Платена публикация
Нурофен: как се приема и за кого е подходящ?
Снимка: Istockphoto

Болката, свръхчувствителността и дискомфорта са едни от най-неприятните чувства, които всеки човек иска да премахне. Има източници на болезнени състояния, като устната кухина, главата, областта на корема по време на менструация. За справянето с тях се изисква предприемането на мерки, включващи ефикасни лекарства с обезболяващо действие. 

 

Фармацевтичните компании знаят, че сред най-честите оплаквания на възрастни и деца са главоболие, мускулни болки, зъбобол и всички състояния на дискомфорт, вследствие на настинка и грип, сред които най-честият е температура, сковаване на тялото, чувство за простуда. Поради тази причина е изработено болкоуспокояващо средство, овладяващо състоянието с бързи темпове и намаляващо неприятното усещане. Нурофен за възрастни е ефикасен начин да сложите стоп на болката. 

 

Специалистите от онлайн аптека galen.bg споделят какво представлява Нурофен, какъв е препоръчителният прием на лекарството, съставът и предназначението. 

 

Какво представлява Нурофен?

 

Нурофен е лекарствен продукт, в чиято основа е активното обезболяващо средство ибупрофен, чието действие е предназначено да премахне болката. Освен като обезболяващо, Нурофен действа и като противовъзпалително средство. Това качество отново се дължи на състава му, в който се включва ибупрофен. Този лекарствен продукт е отлично решение за овладяване на възпалителни процеси и инфекции, свързани с грипни състояния и настинки. Този продукт е нестероиден, който при наличие на протичащ възпалителен процес или огнище на болка, го потушават за кратко време. 

 

Средството действа бързо, защото се усвоява добре от лигавиците и меките тъкани. Действието си проличава едва след 30 минути от приема. 

 

Лекарственият продукт, предлагащ се без лекарско предписание и необходимост от рецепта за закупуване, помага при следните състояния и оплаквания:


 • спорадично или хронично главоболие, мигрена;

 

 • зъбобол и възпалителни процеси, протичащи в областта на устната кухина;

 

 • болки и дискомфорт по време на менструация;

 

 • болезнено състояние и схващане в областта на кръста;

 

 • средна или висока температура;

 

 • грип, простуда и настинка;

 

 • успокоява ревматизъм и невралгичен дискомфорт и болка.

 

Сред основните предимства и причини за приема на Нурофен е неговото широко приложение, както и множеството форми, в които се предлага, влияещи локално и косвено върху различни проблеми. 

 

Какви разновидности на Нурофен ще срещнете в онлайн и физическите аптеки?


 Това ефикасно средство, притежаващо широк спектър на приложение, може да бъде срещнато под формата на различни видове, спомагащи за конкретни оплаквания. Предлага се във вид на таблетки, сироп, пластири, меки капсули, подходящи за прием и прилагане. Има следните разновидности:


 • експрес – предлага се под формата на меки капсули, подходящи за овладяване на повишена температура, болки в областта на главата, кръста, устната кухина. В една опаковка ще откриете 10 капсули. Благодарение на структурата си, меката капсула се разгражда бързо и активното вещество достига до източника на болка и възпаление и му повлиява бързо. Продуктът е подходящ за лица над 6 годишна възраст и притежаващи тегло над 20 кг;

 

 • фемина Форте – този лекарствен продукт е отличен вариант при умерени и силни болки, предизвикани от менструалния период. Фемина Форте влияе върху отоци и повишена температура. Не е подходящо да го приемате по време на бременност , ако сте в последния триместър, както ако сте имали кръвоизливи или сте под 12 годишна възраст;

 • нурофен лечебен пластир – производителите на Нурофен са помислили и за локалното обезболяване, което може да бъде осъществен от пластирите. Можете да използвате това лечебно средство за навяхвания, разтягания, плексити, схващания. Можете да използвате пластирите, ако сте над 16 годишна възраст. Обезболяването се дължи на ибупрофена, който действа болкоуспокояващо до едно денонощие след поставяне;

 

 • сироп – Нурофен за деца и юноши е под формата на сироп, който има портокалов вкус. Лекарството е в течна форма, подходящо за повишена температура. Използва се при болно гърло, болки и дискомфорт от зъбобол, никнене на зъби. Може да се използва превантивно при имунизация. В зависимост от теглото на детето се определя и дозировката. В една опаковка от 100 мл се съдържат 200 мг ибупрофен. Не давайте на детето си този сироп, ако има установена алергия към някоя от съставките или в съчетание с други нестероидни лекарствени продукти, чиято дневна доза е над 75 мг.

 

Какво трябва да знаете преди прием на Нурофен?

 

Не приемайте, ако притежавате някое от следните обстоятелства:


 • при наличие на астма, обриви към болкоуспокояващи средства от този тип;

 

 • при язва и кървене на стомаха;

 

 • при чернодробни проблеми;

 

 • при болест на Крон;

 

 • при употреба на на болкоуспокояващи лекарства в дневна доза, надвишаваща 75 мг;

 

 • ако страдате от сърдечни проблеми, сърдечна недостатъчност, имате байпас, наличие на стенокардия или сте преживявали инфарктни състояния в скоро време.

 

Бъдете внимателни при приема на това болкоуспокояващо и антисептично средство, когато планирате забременяване, защото ибупрофена може да повлияе върху възможността за зачеване. Хидратирайте се достатъчно при приема на лекарствения продукт, защото при дехидратация има наличен риск от бъбречно увреждане. Използването на нестероидни лекарства с ибупрофеново участие могат да повлияят върху риска от предизвикване на инфаркт или инсулт при предозиране. 

 

Преди употреба прочетете инструкциите на производителя и обсъдете с лекуващия ви лекар, особено ако сте бременни. Ако приемате кортикостероидни лекарства, както и такива за високо кръвно, е подходящо да ги съобразите с приема на Нурофен и да се консултирате с лекуващ лекар, за да не се създаде риск от възникване на здравословни проблеми като кръвоизливи и язви. 

 

Ако извършвате прием обезболяващото средство по време на кърмене е подходящо да се посъветвате с консултант по кърмене или вашия лекар, както и да приемате минимална доза за лечение с кратко времетраене.

 

При нежелани реакции след употребата на продукта като стомашно-чревен дискомфорт, кървене, повръщане, стомашни болки, недостиг на въздух, обриви по кожата, болки в гърлото и пожълтяване на очите, преустановете приема и се обърнете към медицинска помощ.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...