.

Манията с телефоните - необходимост или краста?

Какво представлява "номофобията"?

Манията с телефоните - необходимост или краста?
Снимка: Instagram

„Защо не се обаждаш?” „Защо не вдигаш?” „Откога не сме си писали!” „Ти не държиш на мен!” „Не искаш да ме чуваш!”

 

Случайно това да ви е познато? Ако да, стегнете се или свалете приятелите си на земята. Вие не сте 112, а човек с лични задължения и пространство, който не е задължен да държи телефона до ухото си непрестанно.

 

Въпреки че вече смятаме тези въпроси за нормални, те не са и са знак за болестно състояние. Това състояние се нарича от експертите номофобия, което идва от „no mobile”.

 

При него липсата на мобилен телефон води до стрес, както и когато търсите някого, а той не вдига. Да, това е болест, защото, замислете се, не всеки е задължен да вдига телефона си и си признайте, че почти никога не взимате това под внимание, а започвате да мислите ЗАЩО???

 

Много голяма част от населението страдат от тази болест без да подозират, а 53 на сто от потребителите на мобилни телефони изпадат в много тежки състояния.

 

Хората стават толкова зависими от мобилните устройства, че оставането без батерия ги довежда до стресови ситуации.

 

Всеки втори признава, че не би изключил мобилния си телефон, защото се нуждае от това да бъде на разположение през цялото време.

 

Номофобията завладява света. Тя навлиза безмълвно и никой не забелязва, но това е факт. Не изпадайте в състояние, когато някой не ви вдига или вие не нямате възможност да отговорите.

 

Това е живот, в който всеки си има лично пространство.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...