регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

5 начина да бъдем по-добри

Какви са те?

5 начина да бъдем по-добри
Снимка: Instagram

Всеки е чувал още от дете, че трябва да се отнася добре с хората около себе си.

 

Казвали са ни, че за да очкваме добро, първо трябва да дадем такова и да знаем, че всеки един от нас не е нещо повече от другия.

 

Да, реално обществото ни разделя, създава една йерархия, която еопределя всичко друго, но не и това кой заслужава повече и по-малко добро. 

 

Ето как да бъдем по-добри:

 

1. Нека си зададем въпроса „ДОбър човек ли съм аз?” Тогав ще изникат куп ситуаии, които ще ни помогнат да определим какви хора сме. Добре ще е да се замислим колко пъти сме подминали човек в нужда, само защото сме бързали незнайно за къде. Колко пъти сме не сме се отзовавали на приятел в нужда или сме подценявали някого без да имаме капка информация за него

 

2. Нужно е да си припомним, че всички сме хора безвисимо какво работим, с кого дружим и пр. Мног често забравяме тази подробност и освирепяваме. Започваме да даваме оценки без да имаме ясни критери и право за това, съдим хората и ги белязваме без да си правим труда да ги опознаем. Трябва да помним, че йерарията, която ни налага обществото, не определя това кой какво отношение служава. 

 

3. Нека си спомним, че трябва да сме благодарни за това, което имаме. Не всеки има късмета да е здрав ида води пълноценен начин на живот. Нека да кажем задружно „Благодаря!” катоподадем ръка на хора в нужда или ако не сме спосбни на това, поне да не се отнасяме лошо с тях. 

 

4. Бъдете сигурни, че няма да ви се повдигне самочувтвието като нападнете някого, който няма възможност да се защити. Напротив, тази постъпка по-скоро би ви накарала да се почувствате унижен повече отколкото въпросния човек би ви отвърнал със същото. 

 

5. Знайте, че винаги може да паднее толкова ниско вв същата тази йерархия, колкото не сте си и предтавяли. За това бъдете по-добри с хората, защото не се знае след време от кого ще поискаш спеша помощ и от кого ще завии твоя важна стъпка.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...